سازمان ملل متحد نسب به اعدام یک شهروند ایرانی-سوئدی ابراز نگرانی کرد
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل حکم صادره علیه احمدرضا جلالی در ایران را حاصل یک «محاکمه ناعادلانه» خواند و خواستار توقف اعدام وی شد.
سازمان ملل متحد روز شنبه هشدار داد که احمدرضا جلالی شهروند ایرانی-سوئدی که حکم اعدامش تایید شده ممکن است «به زودی» در اقدامی انتقامجویانه پس از تایید محکومیت یک مسئول سابق قوه قضائیه ایران توسط دادگاه تجدیدنظر سوئد، اعدام شود.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار گزارشی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد «اطلاعاتی نگرانکننده» در اختیار دارد که نشان میدهد دکتر احمدرضا جلالی ممکن است به زودی در ایران به جرم «محاربه» اعدام شود.
مسئولان وزارت خارجه سوئد در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه در همین ارتباط گفتهاند از این خبر که «هنوز تایید نشده مطلع شدهاند.»
احمدرضا جلالی سال ۲۰۱۷ پس از طرح اتهامات جاسوسی علیه وی که استکهلم و متحدانش آنرا بی اساس تشخیص دادند، به مجازات اعدام محکوم شد اما اجرای حکم وی به تاخیر افتاد.
آقای جلالی قبل از آنکه اردیبهشت سال ۹۵ پس از عزیمت به ایران برای شرکت در یک کنفرانس علمی دستگیر شود، در یکی از دانشگاههای بروکسل به عنوان دانشیار پزشکی پزشک و پژوهشگر حوزه مدیریت بحران فعالیت داشت.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل حکم صادره علیه احمدرضا جلالی در ایران را حاصل یک «محاکمه ناعادلانه و غیرمنطبق با روند معمول دادرسی» دانسته و خواستار توقف اعدام وی شده است.
از سوی دیگر، استکهلم نیز ضمن بی اساس خواندن اتهامهای مطرح علیه احمدرضا جلالی خواستار آزادی وی به دلایل بشردوستانه شده است.
وزارت امور خارجه سوئد در این ارتباط اعلام کرده است که شرایط بازداشت احمدرضا جلالی در زندانهای ایران، سلامتی او را به شدت تهدید میکند.
نگرانیها نسبت به سرنوشت این پزشک و پژوهشگر دانشگاهی با رد فرجامخواهی در خصوص حکم صادره علیه حمید نوری، دادیار اسبق قوه قضائیه ایران همزمان شده که به جرم مشارکت در اعدامهای سال ۶۷ و ارتکاب «جنایت علیه بشریت» در سوئد به حبس ابد محکوم شده است.
به گفته عفو بینالملل، سرنوشت احمدرضا جلالی پس از تایید حکم حبس ابد علیه حمید نوری در دادگاه تجدید نظر سوئد، نگرانکننده به نظر میرسد.
فرانسپرس به نقل از این نهاد حقوق بشری اعلام کرده است که آقای جلالی با خطر اعدام به نشانه «انتقامجویی فوری» روبرو است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر