۱۴۰۲ آبان ۲۴, چهارشنبه

ظریف ماله کش نظام چه میگوید ؟ظریف : در ماجرای اوکراین از روسیه رودست خوردیم؛ ورود ایران به جنگ به ضرر حماس است

ظریف ماله کش نظام چه میگوید ؟ظریف :  در ماجرای اوکراین از روسیه رودست خوردیم؛ ورود ایران به جنگ به ضرر حماس است

ظریف

منبع تصویر،FARARU

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی ایران، در گفتگویی درباره مسائل مختلف سیاست خارجی ایران از جمله جنگ اسرائیل-غزه و روابط ایران و روسیه، موضوع پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین و همچنین رفراندوم در اراضی فلسطینی و موضع چین در این تحولات سخن گفته است. آقای ظریف روز شنبه در گروه تلگرامی «گفت‌وشنود» نقطه نظرهای خود را از تحولات اخیر مطرح کرد و به پرسش‌هایی پاسخ داد.

صحبت‌های آقای ظریف را روزنامه «هم‌میهن» منتشر کرده و مدیریت نشست را محمدجواد روح، سردبیر این روزنامه، برعهده داشت. در این نشست جمعی از فعالان سیاسی و رسانه‌ای هم حضور داشتند که بعضی اظهار نظرهای آقای ظریف در پاسخ به سئوالات آنها بوده است.

او درباره تحولات پس از هفتم اکتبر-روز آغاز جنگ اسرائیل و غزه- گفته است که آسیب‌پذیری اسرائیل «مخدوش» شده است و به سیاست دوگانه «مظلومیت» در کنار «شکست‌ناپذیری» اسرائیل اشاره کرده است که به گفته او «دو روایت اساسی در سیاست خارجی رژیم صهیونیستی در ۷۵سال گذشته بوده است.»

آقای ظریف به دو مورد تاریخی در این باره اشاره کرده است؛ یک‌بار در سال ۲۰۰۰ زمانی که اسرائیلی‌ها بدون شرط از لبنان خارج شدند و دیگری در سال ۲۰۰۵ که غزه را تخلیه کردند.

او در پاسخ به سئوالی درباره پیش‌بینی نتیجه جنگ گفته است که «پیشگو نیست» اما سیاست آمریکا اروپا در قبال اسرائیل تغییر نخواهد کرد: «به نظر متخصصین، اسرائیل تا امروز شکست خورده است. تلاش دارد به شکلی جنگ را به بیرون بکشاند و آمریکا را وارد کند.»

 وزیر سابق خارجه ایران در بخش دیگری از این نشست مجازی به سیاست کلی ایران درباره «مسئله فلسطین» پرداخته است؛ بعضی از شرکت کنندگان اولویت و اهمیت این موضوع برای جمهوری اسلامی را با عراق و لبنان مقایسه کردند.

آقای ظریف در پاسخ، نقش مستقیم ایران در این موضوع را رد کرده است و می‌گوید ایران در جنگ ۳۳ روزه هم «ورود مستقیمی نداشت.»

«ایران حتی برای لبنان هم وارد جنگ نشد، چون ورود ما امروز به ضرر حماس و در سال ۲۰۰۶ به ضرر حزب‌الله لبنان بود.»

او البته «حمایت از فلسطین» را برای منافع ملی ایران به دلایل گوناگون حائز اهمیت دانسته است و در این زمینه به دلایل «امنیتی، نیاز به همسویی با همسایگان غیرهم‌زبان و غیرهم‌مذهب و نفوذ» اشاره کرده است ولی حضور میدانی را «مخرب نفوذ» دانسته است.

ترس ووحشت ظریف را میبینید؟

آقای ظریف البته گفته ایران «نیروی نیابتی ندارد.»

به این میگویند ماله کش نظام برای حفظ نظام


برگرفته از دویچه وله تغییرات از ماست  سایت افشا 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر