پسلرزههای گسترده در پی حضور دانشآموختگان پردیس بینالملل دانشگاه صنعتی شریف در جزیره کیش بدون حجاب اجباری- اخراج رئیس دانشگاه صنعتی شریف
اخراج رئیس دانشگاه شریف در پی مراسم فارغالتحصیلی بدون حجاب
پسلرزههای گسترده در پی حضور دانشآموختگان پردیس بینالملل دانشگاه صنعتی شریف در جزیره کیش بدون حجاب اجباری در مراسم فارغالتحصیلی این کانون آکادمیک در ایران، همچنان ادامه دارد.
طبق گزارش رسانههای داخلی در ایران، روز سهشنبه ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، با دستور محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، برکنار شد.
رسول جلیلی در حالی از سمت ریاست این دانشگاه شناختهشده ایران برکنار شده است که او کمتر از دوسال پیش، در روز ۱۷ اسفند ۱۳۹۰، با حکم علی خامنهای به عنوان "عضو حقیقی" شورای عالی فضای مجازی منصوب شده بود.
رئیس برکنار شده دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از مهرههای کلیدی در "سرکوب دیجیتالی" در جامعه مدنی ایران شناخته شده است. ایالات متحده آمریکا نیز او را به این خاطر مورد تحریم قرار داده است.
بر اساس گزارشها، وزیر علوم جمهوری اسلامی عباس موسوی را به عنوان سرپرست جدید دانشگاه صنعتی شریف، معرفی کرده است.
بیشتر بخوانید: کشته شدن آرمیتا گراوند؛ تشدید فضای امنیتی در دانشگاهها
زلفیگل در این زمینه "محور انتظارات حکومت" در ایران را نیز از سرپرست جدید دانشگاه صنعتی شریف به طور شفاف بیان کرده است.
در حکم وزیر علوم جمهوری اسلامی خطاب به عباس موسوی آمده است: «انتظار میرود با پیروی از آموزههای اسلامی ... با رویکردی تحولگرایانه و مسئلهمحور در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی حرکت شود.»
بنا به اطلاعات منتشر شده در خبرگزاریهای داخلی در ایران، عباس موسوی در رشته شیمی تحصیل کرده و رئیس مرکز پژوهشی بیوشیمی دانشگاه شریف نیز بوده است.
حضور دختران فارغالتحصیل در مراسم دانشآموختگی بدون حجاب اجباری
در مراسم دانشآموختگی دانشجویان پردیس بینالملل دانشگاه صنعتی شریف که در روز پنجشنبه ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) در جزیره کیش برگزار شد، اکثر دختران شرکتکننده در این جشن با لباس و کلاه فارغالتحصیلی، اما بدون حجاب اجباری روی جایگاه ایستادند و رسما مورد تجلیل قرار گرفتند.
سپس در نخستین واکنش به این موضوع روز شنبه علی سلک غفاری، رئیس پردیس کیش دانشگاه شریف از سمت خود استعفا کرد.
گمان میرود این استعفا "اجباری" بوده و از سوی مقامات حکومت جمهوری اسلامی دستور داده شده است.
از زمان خیزش انقلابی مردم ایران علیه نظام جمهوری اسلامی پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی، شمار زیادی از دانشجویان، به ویژه دختران دانشجو، مخالفت خود را با حجاب اجباری به طور علنی و همچنین عملی، ابراز کردهاند.
بر گرفته از دویچه وله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر