حجاب اجباری؛ از «فی سبیلالله» در مترو تا اعلام جرم علیه روزنامه اعتماد برای انتشار بخشنامه «محرمانه»
اعلام جرم دادستانی تهران علیه روزنامه اعتماد به دلیل انتشار بخشنامه محرمانه وزارت کشور ایران و اطلاعرسانی ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» درمورد حضور «خودجوش» حدود ۳۰۰۰ نیروی داوطلب برای برخورد با زنان بدون حجاب اجباری در متروهای تهران، تحمیل حجاب اجباری به زنان را وارد مرحله جدیدی کرده است.
دادستانی تهران امروز اعلام کرد به دلیل «انتشار سند محرمانه» علیه روزنامه اعتماد اعلام جرم کرده وانتشار این سند را «غیرقانونی» خواند.
در این سند که مهر «خیلی محرمانه» دارد، وزارت کشور با تاکید بر «برخورد با زنان بدون حجاب» آورده است: «عکسبرداری و تهیه مستندات از جمله در همه بخشهای مترو و حتی داخل واگن ها در دستور کار ضابطین قرار بگیرد.»
این در حالیست که در چند روز گذشته وزیر کشور منکر هرگونه بخشنامه از سوی این وزارتخانه در این ارتباط شده و گفته بود: «امر به معروف و نهی از منکر لسانی وظیفهای همگانی است و دارای مجوز عام و قانونی بوده و نیازی به مجوز خاص ندارد.»
محسن برهانی، حقوقدان نیز در شبکه ایکس، توییتر سابق، با اشاره اینکه «کسی این تونلها را گردن نمیگیرد» نوشته است: «بنا به نظر وزیر کشور، تونل وحشتی که در مترو راه انداختهاند، کاملاً خودجوش است و هیچ مجوزی به تونلشان داده نشده است. حال اگر غیرخودیها تونل درست کنند همینقدر روشنفکرانه برخورد میکنید یا با ماده ۶۱۰ (اجتماع و تبانی) به جانشان میافتید؟»
«مگر کار خیر مجوز میخواهد؟»
در روزهای گذشته گزارش شاهدان عینی حاکی از حضور پررنگ ماموران تذکر حجاب در متروی تئاتر شهر و چهار راه ولیعصر تهران بود.
گفته میشود برخی از این ماموران با دوربین از عابران فیلم میگیرند و گزارشهایی از برخوردهای پرخاشگرانه با رهگذران منتشر شده است.
روزنامه فرهیختگان هم در گزارشی نوشت: «نکته قابل توجه اما بیشتر شدن نیروهای فراجا در محوطه مترو، روبهروی گیتها و کنار حجاببانان است. زمانی که از گیت قصد خروج دارید، مجددا مردی جوان با دوربینی کوچک روبهرویتان ظاهر میشود تا تصویرتان را ثبت کند.»
در ادامه این گزارش آمده بود: «پس از گیت ورود و جایی که قصد دارید بهسمت یکی از دو خط مترو بروید، تعداد حجاببانان بهوضوح بیشتر است و تذکرشان هم جدیتر است.»
در ادامه همین اعتراضات و گزارشها بود که روز گذشته دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر به حضور حجاببانها در متروی تهران برای مقابله با کسانی که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند، واکنش نشان داد و گفت این افراد «جمعی از گروههای انقلابی و مردم» هستند که «بدون هیچ چشم داشتی» تذکر لسانی میدهند.
به گزارش ایرنا، محمدحسین طاهری آکردی گفته است حجاب بانها «جهت آموزش در بحث تعامل و گفتار با دیگران به ستاد امر به معروف و نهی از منکر مراجعه کردهاند و ما نیز آموزشهای لازم را دادهایم».
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اقدام حجاببانها در واکنش به انتقادات از تشکیل این گروه گفته است «اخیراً مباحثی درباره مجوز داشتن یا نداشتن این گروهها مطرح شده است. مگر کار خیر مجوز میخواهد؟».
براساس اظهارات دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تعداد افراد حجاببانها بیش از ۲۸۵۰ نفر هستند که «فی سبیلالله مشغول به فعالیت هستند».
آقای طاهری آکردی گفته است: «براساس آخرین گزارشی که چندی پیش به ما دادند، حدود ۲۰۰ هزار تذکر داده بودند. براساس گفته خودشان مشکل بالای ۹۷ درصد افراد با تذکر اولیه حل شده و به درگیری، مشاجره و... نکشیده است.»
براساس این گفته دبیر ستاد امر به معروف، ۳ درصد از ۲۰۰ هزار نفری که به آنها تذکر حجاب داده شده مشکلشان حل نشده است.
حال این سوال پیش میآید که با این ۳ درصد که در حدود ۶ هزار میشود چه برخوردی صورت گرفته است؟
طی چند دهه بعد از انقلاب، با زنانی که حاضر به رعایت حجاب اجباری نشدهاند، برخوردهای گوناگون و شدیدی صورت گرفته است از ضرب و شتم و بازداشت گرفته تا مواردی که به مرگ آنها منجر شده است.
برای نمونه، زهرا بنییعقوب در سال ۱۳۸۶ در بازداشتگاه ستاد امر به معروف همدان جان باخت.
جزئیات قتل دکتر زهرا بنی یعقوب توسط پاسداران و نیروهای انتظامی
کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور سال گذشته به اعتراضات سراسری منجر شد.
آرمیتا گراوند نیز اخیرا در مترو تهران دچار حادثه شد و بعد از یک ماه که در کما بود، جان باخت.
قتل آرمیتا، تکرار قتلهای سیاسی، کشتارهای جمعی و شکست جنبش انقلابی در ایران
از بی بی سی فارسی
تکمیلی وعکسها ولینک ها از ماست افشا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر