مخالفان حکومت سوریه بامداد جمعه ۱ می به شدت با نیروهای دولتی این کشور در استان لاذقیه در مناطق نزدیک به زادگاه خاندان بشار اسد رئیس جمهوری این کشور درگیر شدند. مخالفان سوری پس از دستاوردهای چند هفته اخیرشان در مناطق شمال و غرب سوریه، اکنون خود را به زادگاه و پایگاه اصلی اسد نزدیک می‌کنند.
مخالفان در تلاشند درگیری‌های خود را به مناطق ساحلی در استان لاذقیه منتقل کنند که پایگاه اقلیت علوی در سوریه به شمار می‌آید؛ اقلیتی که اسد از آن است.
یک منبع در ارتش سوریه به خبرگزاری رسمی این کشور (سانا) گفت که جنگنده‌های ارتش مواضع مخالفان را در حومه شمالی لاذقیه بمباران کردند و «ده‌ها تن از آن‌ها را کشتند یا زخمی کردند.»
لاذقیه بندر اصلی در سوریه است و یکی از مناطق مهمی است که نیروهای دولتی کنترل آن را از دست نداده‌اند.
در هفته‌های اخیر مخالفان موفق شدند برای نخستین بار شهر مهم ادلب و پس از آن شهر استراتژیک جسر الشغور را از کنترل نیروهای دولتی سوریه خارج کنند. جسر الشغور دروازه استان لاذقیه به شمار می‌آید.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رامی عبدالرحمن مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفته است درگیری‌های لاذقیه پس از آن آغاز شد که نیروهای ارتش سوریه و شبه‌نظامیان هم‌پیمانش حمله‌ای را به منظور بیرون راندن نیروهای مخالفان از استان آغاز کرده تا پیشروی کرده و ادلب را از مخالفان باز پس گیرند.
عبدالرحمن افزود که در این درگیری‌ها دستکم ۵ تن از نیروهای مخالفان کشته شدند اما مشخص نیست شمار قربانیان نیروهای دولتی به چند نفر می‌رسد.
دو منبع در اپوزیسیون سوریه می‌گویند که درگیری‌های لاذقیه در نزدیکی کوه اکراد در جریان است که مشرف بر روستاهای علوی نزدیک قرداحه زادگاه خاندان اسد است.
یک فرمانده میدانی در گروه احرار الشام گفته است: «کنترل قله‌های این بلندی‌ها این امکان را به ما می‌دهد که روستاهای علوی را در تیر رس قرار دهیم.»
آگوست سال ۲۰۱۳ مخالفان مسلح برای مدت کوتاهی کنترل برخی روستاهای علوی نشین را در دست گرفتند.
مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید که ارتش این کشور در صدد است تا با کنترل دره و بلندی‌ها به سمت شهر جسر الشغور پیش برود.
او افزود که درگیری‌های جمعه در اطراف بیمارستانی در حاشیه جنوب غربی جسر الشغور آغاز شد، اما نیروهای ارتش و شبه‌نظامیان متحدش با آغاز حمله مخالفان محاصره شدند.
بنا بر این گزارش، نیروهای مخالفان در این درگیری‌ها موفق شدند مناطق استراتژیکی را تصرف کنند و اکنون بیش از هر زمانی به لاذقیه نزدیک شده‌اند.