۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۰, دوشنبه

بلینکن خواستار دفاع «یکپارچه» از کشورهای عربی خلیج فارس در برابر ایران شد

 بلینکن خواستار دفاع «یکپارچه» از کشورهای عربی خلیج فارس در برابر ایران شد


آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در نشست مشترک با همتایان خود در شورای همکاری خلیج فارسAP

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت خواستار استقرار دفاع «یکپارچه» از کشورهای عربی خلیج فارس در برابر ایران شد. طرح این ایده در جریان اولین سفر او پس از حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل در راستای ارتقای یک تفاهم منطقه‌ای با حضور اسرائیل انجام می‌شود. 

آنتونی بلینکن هفتمین سفر خود به خاورمیانه از زمان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل را  از ریاض آغاز کرد. به نوشته خبرگزاری فرانسه، وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به حمله ۱۳ آوریل ایران به اسرائیل، به همتایان خود در شورای همکاری خلیج فارس که در ریاض گرد هم آمده‌اند، گفت: «این حمله نشان دهنده تهدید حاد و رو به افزایش ایران و همچنین نشان دهنده نیاز فوری به همکاری با یکدیگر برای [ایجاد یک] دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد».

وی خاطرنشان کرد که ایالات متحده در هفته‌های آینده با مجموعه شش کشور عربی خلیج فارس در مورد یکپارچه‌سازی دفاع هوایی و موشکی و تقویت امنیت دریایی گفتگو خواهد کرد.

ایالات متحده روابط نظامی نزدیکی با همه کشورهای عربی خلیج فارس دارد، اما روابط واشنگتن با این شش کشور فراز و نشیب‌هایی هم داشته است.

بلینکن افزود که منطقه در حال انتخاب آینده خود است. به گفته وی، کشورهای عربی خلیج فارس از طریق دیدار با ایالات متحده، «یکپارچگی بیشتر» و «صلح بیشتر» را انتخاب کرده‌اند.

هفتمین سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه خاورمیانه درحالی صورت می‌گیرد که اول ماه جاری میلادی، حمله‌ای منتسب به اسرائیل، کنسولگری ایران در دمشق، پایتخت سوریه را هدف قرار داد و منجر به کشته شدن چندین نفر از جمله هفت تن از اعضای سپاه پاسداران شد.

۱۳ آوریل، ایران در اقدامی تلافی جویانه، حمله بی‌سابقه‌ای را علیه اسرائیل انجام داد. یک هفته بعد از آن، حمله‌ای که به اسرائیل نسبت داده شد، پایگاه نظامی در استان أصفهان را هدف قرار داد که تهران تلاش کرد آن را کم اهمیت جلوه دهد.

تلاش‌های وزیر امور خارجه ایالات متحده در راستای ایجاد تفاهم بیشتر میان کشورهای عربی خلیج فارس و اسرائیل در حالی اتفاق می‌افتد که دو کشور بحرین و امارات متحده عربی پیش از این روابط خود را با تل‌آویو عادی‌سازی کرده‌اند. در حال حاضر تلاش‌های بلینکن بر نزدیکی هرچه بیشتر عربستان سعودی و اسرائیل متمرکز است.

همچنین بخوانیدریاض می‌گوید در مسیر عادی‌سازی روابط با اسرائیل پیش می‌رود؛ ایران آن را «خنجر زدن از پشت به فلسطینیان» می‌داند

از سوی دیگر، به نوشته خبرگزاری فرانسه، بلینکن به کشورهای عربی خلیج فارس گفته است که برای تشکیل کشور فلسطینی و رساندن کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه تلاش خواهد کرد.

بلینکن پس از عربستان راهی اردن و اسرائیل خواهد شد.

 ار اف ای

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر