انتخابات و "جدال خونین" اصولگرایان بر سر جانشینی رهبری رژیم
خامنه ای خلیفه خونریز ارتجاع
خبرگزاری فرانسه گفته است که در نبود رقابت حقیقی دو انتخابات پیش رو به رویارویی اصولگرایان و اصولگرایان افراطی با یکدیگر تقلیل خواهد یافت. اما، این رویارویی به گفتۀ کارشناسان در پرتو جنگ قدرت برای تعیین جانشین رهبر جمهوری اسلامی، جدالی جدی و خونین خواهد بود.
کمی بیش از یک سال پس از خیزش "زن، زندگی، آزادی" از امروز پنجشنبه سوم اسفند ماه کارزار انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری رسماً در ایران آغاز شد.
٦۱ میلیون ایرانی واجد شرایط رأیدهی برای انتخاب ٢٩٠ نمایندۀ مجلس شورای اسلامی و ۸۸ نمایندۀ مجلس خبرگان رهبری به پای صندوقهای رأی فراخوانده شدهاند. با این حال، به گفتۀ کارشناسان مهمترین داو دو انتخابات پیش رو نرخ مشارکت رأی دهندگان خواهد بود و به گفتۀ کارشناسان دو انتخابات پیش رو با پایینترین نرخ مشارکت در ٤۵ سال گذشته برگزار خواهد شد.
علی خامنهای در یکی از آخرین سخنرانیهای خود از باصطلاح خواص خواست که مردم را به شرکت هر چه گستردهتر در انتخابات تشویق کنند. با این حال، بر اساس یکی از نادر نظرسنجیهای صورت گرفته از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی بیش از نیمی از واجدان شرایط رأیدهی تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند.
مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور خواستار تحریم انتخابات شدهاند. خبرگزاری فرانسه در ایران مینویسد که در داخل کشور نیز از پوسترهای تبلیغاتی نامزدان انتخاباتی خبر چندانی نیست. برای ترغیب رأیدهندگان به حضور در پای صندوقهای رأی حکومت اسلامی اینبار صلاحیت شمار بالایی از نامزدها به ویژه نامزدهای زن را تأئید کرده است. با این حال، اینبار شمار نامزدهای اصلاح طلب کمتر از تعداد آنها در آخرین انتخابات مجلس است. در انتخابات پیش رو تنها بیست تا سی تن از نامزدهای اصلاح طلب اجازۀ شرکت در انتخابات را به دست آوردهاند.
"جبهۀ اصلاحات" که مهمترین ائتلاف احزاب اصلاح طلب به شمار میرود، دو انتخابات پیش رو را بی معنی و بدون تأثیر در ادارۀ جامعه دانسته و افزوده است که در آنها شرکت نخواهد کرد. در چنین وضعی محمد خاتمی نسبت به شمار روزافزون ناراضیان در کشور هشدار داده است. یکی از دلایل اصلی نارضایتیها مشکلات شدید معیشتی و اقتصادی مردم و بی اعتمادی عمومی نسبت به نمایندگان مجلس است.
خبرگزاری فرانسه گفته است که در نبود رقابت حقیقی انتخابات پیش رو به رویارویی اصولگرایان و اصولگرایان افراطی محدود خواهد شد. اما، این رویارویی به گفتۀ کارشناسان در پرتو جنگ قدرت برای تعیین جانشین رهبر جمهوری اسلامی، جدالی جدی و خونین خواهد بود.
ار اف ای
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر