۱۴۰۲ دی ۲۹, جمعه

فرمانده سپاه پاسداران و ابراهیم رئیسی واکنشی به حملۀ هوایی پاکستان به خاک ایران نشان ندادند

 

فرمانده سپاه پاسداران و ابراهیم رئیسی واکنشی به حملۀ هوایی پاکستان به خاک ایران نشان ندادند



حسین سلامی، فرماندۀ سپاه پاسداران، که امروز به مناسبت توزیع جهیزیه به تازه عروسان سخنانی ایراد کرد کمترین اشاره ای به حملۀ نیروی هوایی پاکستان به خاک ایران نکرد و رئیس جمهوری اسلامی ایران، ابراهیم رئیسی، که دیروز از سپاه پاسداران بابت حملات موشکی به کشورهای همسایه در جلسۀ هیئت دولت تشکر نمود امروز بدون کمترین واکنشی به حملۀ هوایی پاکستان به فیروزکوه رفت. سردار پاسدار احمد وحیدی، وزیر کشور دولت رئیسی نیز، پاکستان را کشور برادر خواند و گفت که جمهوری اسلامی قصد دارد صادرات خود را به پاکستان افزایش دهد.

به تلافی حملۀ موشکی ایران، جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش پاکستان سحرگاه امروز پنجشنبه هجدهم ژانویه دست کم هفت هدف را در داخل خاک ایران بمباران کردند که در نتیجۀ آن به گفتۀ خبرگزاری‌های رسمی ایران ٩ نفر از اتباع غیرایرانی (از جمله سه زن و چهار کودک) کشته شدند.

دولت پاکستان با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت و گفت که نیروی هوایی این کشور مخفیگاه‌های تروریست‌ها در داخل ایران را طی یک رشته حملات هماهنگ در استان سیستان و بلوچستان بمباران کرده است. به گفتۀ خبرنگار نیویورک تایمز در پاکستان این حملات در عمق چهل تا پنجاه کیلومتری خاک ایران صورت گرفته است. ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران به نقل از یک مقام استان سیستان و بلوچستان صرفاً به ذکر این مطلب بسنده کرد که صدای چند انفجار در منطقۀ مرزی سراوان شنیده شده است.

سپاه پاسداران که با حملات موشکی دو روز پیش خود به سه کشور همسایه و منطقه از جمله به پاکستان پاسخ نظامی اسلام آباد را تحریک کرد، تاکنون واکنشی نسبت به اقدام نظامی پاکستان از خود نشان نداده است. حسین سلامی، فرماندۀ سپاه پاسداران، که امروز به مناسبت توزیع جهیزیه به تازه عروسان سخنانی ایراد کرد کمترین اشاره ای به حملۀ نیروی هوایی پاکستان به خاک ایران نکرد و رئیس جمهوری اسلامی ایران، ابراهیم رئیسی، که دیروز از سپاه پاسداران بابت حملات موشکی به کشورهای همسایه در جلسۀ هیئت دولت تشکر نمود امروز بدون کمترین واکنشی به حملۀ هوایی پاکستان، به فیروزکوه رفت. سردار پاسدار احمد وحیدی، وزیر کشور دولت رئیسی نیز، پاکستان را کشور برادر خواند و گفت که جمهوری اسلامی قصد دارد صادرات خود را به پاکستان افزایش دهد. ساعاتی پس از این حمله و سکوت مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران دربارۀ آن، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی، گفت که این کشور حملۀ پاکستان "به نقطه‌ای در منطقۀ مرزی" را محکوم می‌کند و کاردار سفارت پاکستان در تهران را جهت شنیدن توضیحات احضار کرده است.  

دولت پاکستان در بیانیه‌ای که بابت حملۀ نظامی امروز خود به ایران منتشر نمود اظهار داشت که در جریان سال‌های گذشته بی وقفه نگرانی‌های عمیق خود را نسبت به مخفیگاه‌های تروریست‌های پاکستانی در داخل خاک ایران به اطلاع مقامات این کشور رسانده بود و حملات هوایی سحرگاه امروز بر اساس اطلاعات موثق و برای پیشگیری از اقدام‌های تروریستی گسترده و قریب الوقوع صورت گرفتند.

سه شنبه شانزدهم ژانویه سپاه پاسداران در یک رشته عملیات موشکی و پهپادی (یا به قول حاجی زاده "ترکیبی") به عراق، پاکستان و سوریه مدعی شد که یک مقر موساد در اربیل کردستان عراق، و همچنین مراکز گروه داعش در سوریه و گروه جیش العدل (در داخل خاک پاکستان) را هدف قرار داده است. در واکنش به این حملات عراق شکایتی علیه ایران تسلیم شورای امنیت کرد و سفیر خود را در تهران فراخواند. اسلام آباد نیز با اخراج سفیر جمهوری اسلامی سفیر خود را در تهران فراخواند و همانند دولت بغداد حملۀ موشکی و پهپادی ایران را نقض حاکمیت ملی خود، غیرقابل قبول و بر پایۀ دروغ توصیف کرد.

سلمان مسعود خبرنگار نیویورک تایمز در پاکستان، در صفحۀ "ایکس" (توئیتر سابق) خود نوشت که نیروی هوایی پاکستان سحرگاه امروز پنجشنبه هفت پایگاه جدایی‌طلبان بلوچ پاکستانی در عمق چهل تا پنجاه کیلومتری خاک ایران را بمباران کرد.

در پی این حمله، نخست‌وزیر پاکستان، انورالحق کاکر، اجلاس داووس را سریعاً ترک کرد و به اسلام‌آباد بازگشت. در اینباره ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزات امور خارجۀ پاکستان، ضمن اشاره به حملات هوایی پاکستان به نقاطی از خاک ایران، گفت که با توجه به تحولات جاری، نخست‌وزیر پاکستان تصمیم گرفت که حضور خود را در نشست داووس کوتاه کرده و به کشور بازگردد. دولت پکن نیز که روابط نزدیکی با حکومت‌های ایران و پاکستان دارد آمادگی خود را برای میانجیگری میان دو کشور اعلام کرد. 

 ار اف ای

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر