حوثیها پس از حمله مشترک آمریکا و بریتانیا بر قصد خود برای اقدام تلافیجویانه فوری تاکید کردند
بهرغم ابراز خرسندی جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده از حملات مشترک آمریکا و بریتانیا علیه حوثیها در یمن طی روزهای گذشته و تاکید او مبنی بر اینکه این حمله پیامی ویژه برای ایران بوده است، اما به نظر نمیرسد این اقدام دولت بایدن بدون انتقادهای داخلی در ایالات متحده نبوده است.
بر اساس گزارش روزنامه «تلگراف»، درز اخبار مربوط به طرح حمله مشترک آمریکا و بریتانیا به یمن که میبایست تا قبل از اجرای کامل آن مخفی میماند، باعث ایجاد نوعی آشفتگی، اعتراض و مخالفتهایی در داخل «پنتاگون» شده است.
درز اطلاعات
به نوشته این روزنامه، اقدام ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا برای دور زدن پارلمان و پیوستن او به اقدام نظامی که با حضور خود در جلسه بحث امنیت ملی در کنار شخصیتهای ارشد سیاسی، امنیتی و نظامی بریتانیا و دادن چراغ سبز برای حمله، به آشفتگی و عصبانیت در داخل وزارت دفاع آمریکا منجر شده است.
این منابع به روزنامه تلگراف گفتند، کاخ سفید از هفتهها پیش در حال برنامهریزی برای حمله به حوثیها بود و این راستا جو بایدن با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی تقریباً هر روز برای بحث درباره این موضوع و روند مذاکرات در باره ائتلاف «نگهبان شکوفایی» که توسط ایالات متحده و 22 کشور دیگر برای محافظت از کشتیرانی در دریای سرخ در قبال حملات حوثیها تشکیل شد، دیدار و گفتوگو میکردند.
این منابع افزودند، نقطه تنش آمریکا و بریتانیا پنجشنبه گذشته و همزمان با نزدیک شدن به زمان حملات به وقوع پیوست، ارتش آمریکا پس از افشای دستور عملیات، ناامیدی خود را از همتایان بریتانیایی را ابراز کرد، به ویژه که دادن اطلاعات درباره چنین حملاتی معمولا تا بازگشت جنگندهها پس از انجام کامل عملیات به پایگاه داده نمیشود.
طبق این گزارش همزمان با ناامیدی ارتش آمریکا از نحوه عملیات نگرانی در لندن نیز گسترش یافت، چرا که شخصیتهای دیپلماتیک و سیاسی سعی کردند بفهمند که چگونه این خبر درز کرده است و گفته میشود که «ناامیدی عمیق» بر فضای شب عملیات چیره شده بود.
با درز اخبار مربوط به حمله «قریب الوقوع» به حوثیها در بریتانیا، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارشی را منتشر کرد که حاوی هشدار آمریکاییها درباره پیشبینی حملات در ساعات آینده بود.
این روزنامه گفت که از برنامههایی برای حمله به ایستگاههای راداری، انبارهای تسلیحات و سایت های پرتاب پهپاد مطلع شده است.
با این حال، میزان واقعی خشم آمریکاییها نسبت به درز اطلاعات به طور کامل شناخته نشده بود. این در حالی که شخصیتهای بلندپایه بریتانیا اصرار داشتند که افشای خبر حمله قریب الوقوع هیچ تأثیری بر زمان یا روش خود اقدام نظامی نداشته است.
تهدید حوثیها به حمله متقابل
سحرگاه جمعه و شنبه گذشته عملیات مشترک آمریکا و بریتانیا علیه اهداف گروه حوثی در صنعا، حدیده، تعز، ذمار و صعده در پاسخ به هدف قرار دادن کشتیها در دریای سرخ انجام شد.
حوثیها کشتیهای تجاری مرتبط با اسرائیل یا عازم به سوی بنادر اسرائیلی را در نزدیکی تنگه استراتژیک باب المندب در انتهای جنوبی دریای سرخ قرار میدادند. این اقدام حوثیها در همبستگی با نوار غزه که ماهها توسط اسرائیل محاصره شده است، انجام میگرفت.
آمریکا هدف از این حملات را نابودی زیرساخت پهپادها، موشکها و رادارهایی اعلام کرد که گروه حوثی در هفتههای اخیر بارها از آنها برای هدف قرار دادن کشتیهای تجاری در یکی از مهمترین خطوط کشتیرانی بین المللی استفاده کرده است.
حوثیها پس از حمله مشترک آمریکا و بریتانیا بر قصد خود برای اقدام تلافیجویانه فوری تاکید کردند.
العربیه فارسی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر