۱۴۰۲ بهمن ۹, دوشنبه

سوال میلیون دلاری؛ چرا آمریکا مستقیما به ایران پاسخ نمی‌دهد؟

 سوال میلیون دلاری؛ چرا آمریکا مستقیما به ایران پاسخ نمی‌دهد؟



پس از انگشت اتهام جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به گروه‌های مسلح وفادار به ایران، که پایگاه «برج 22» در شمال شرقی اردن در نزدیکی مرز سوریه را هدف قرار دادند، پرسش‌هایی در میان جمهوری‌خواهان ایالات متحده برای حمله مستقیم به ایران ایجاد شد.

آیا آمریکا به ایران حمله می‌کند؟

آدام ارلی، سخنگوی پیشین وزارت‌خارجه آمریکا در پاسخ به این درخواست‌ها، این سوال را «سوال میلیون دلاری» توصیف کرد.

ارلی، دوشنبه 9 بهمن در اظهاراتی به شبکه «العربیه» گفت، این سوال کاملا بجا است، به ویژه که گردان‌های «حزب الله» پایگاه‌های آمریکا و شبه‌نظامیان حوثی کشتی‌های آمریکایی را هدف قرار داده‌اند و آمریکا به دو طرف پاسخ داده و حملات کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است.

او از اینکه استراتژیک آمریکا در ضربه زدن به گروه‌های نیابتی تهران تا کنون موفق بوده، گفت، اکنون زمان حمله و ضربه زدن بیشتر به خود ایران است.

ارلی معتقد است «تهران از اینکه گروه‌های نیابتی به خاطر ایران جان می‌دهند بسیار خوشنود است» پرسید، اگر وضعیت برعکس شود و جنگ رویارویی با ایران مستقیما صورت بگیرد، چگونه خواهد شد.

«حمله به ایران»

همزمان بسیاری از جمهوری‌خواهان، خواستار حمله به ایران شدند، سناتور لیندسی گراهام در توییتی در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «فورا به ایران حمله کنید و با تمام توان به ایران ضربه بزنید.» همانطور که تام کاتن این کار را کرد.

جان کورنین نیز در حساب رسانه اجتماعی «ایکس» خود خواستار حمله به ایران شد و نوشت: «به ایران حمله کنید.»

انکار ایرانی‌ها

به گزارش خبرگزاری «ایرنا» به نقل از وزارت خارجه، ایران دوشنبه 9 بهمن، حمله گروه‌های نیابتی خود به پایگاه «برج 22» در اردن که منجر به کشته شدن 3 سرباز آمریکایی شد را رد کرد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: «این اتهامات هدف سیاسی را دنبال می‌کند و هدف آن وارونه جلوه دادن حقایق در منطقه است.»

این حمله اخیر بدون شک تنش‌ها را در منطقه تشدید کرد و این نگرانی را ایجاد کرد که دامنه جنگی که در 7 اکتبر در نوار غزه آغاز شد به درگیری مستقیم با ایران بینجامد.

حدود 160 حمله

از آغاز جنگ غزه، تنش‌ها در جبهه‌های مختلفی از جمله عراق، سوریه، یمن و لبنان محل حضور گروه‌های نیابتی ایران شدت گرفته است.

از 17 اکتبر 2023 تا 26 ژانویه 2024، بیش از 158 حمله به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه از سوی گروه‌های وابسته به ایران صورت گرفته است.

هفته گذشته، این گروه‌ها تهدید به آغاز اجرای مرحله دوم حملات خود از جمله تشدید حملات در دریای مدیترانه برای محاصره بنادر اسرائیل کردند.

از سویی آمریکا، در عراق و سوریه بیش از یک حمله علیه پایگاه‌های گروه‌ها وابسته به ایران انجام داده که در صورت ادامه حملات، تهدید به حملات بیشتری کرده است.

ایالات متحده 900 سرباز در سوریه و 2500 سرباز دیگر در خاک عراق به عنوان نیروهای ائتلاف که به عنوان مشاور نیروهای محلی هستند، مستقر کرده تا از بازگشت هسته‌های «داعش» که از سال 2014 کنترل بخش وسیعی را در دست داشت، جلوگیری کند.

العربیه فارسی

ژنرال وسلی کلارک: باید به سراغ سرمنشاء مشکل بروید که در ایران است

 ژنرال وسلی کلارک: باید به سراغ سرمنشاء مشکل بروید که در ایران است

ژنرال وسلی کلارک
ژنرال وسلی کلارک

شبکه سی.ان.ان  روز یکشنبه ۸بهمن‌ماه مصاحبه‌ای با ژنرال وسلی کلارک درباره فعالیت‌های تروریستی رژیم ایران در منطقه از طریق نیروهای نیابتی‌اش کرده است.

مجری: شما گفتید بیش از ۱۵۰حمله علیه آمریکا و نیروهای ائتلاف در آن منطقه بوده است و اکنون سناتور لیندزی گراهام امروز گفته است که آمریکا حملات را علیه اهداف استراتژیک در داخل ایران انجام دهد آیا این نوع قدرتی است که شما در مورد آن صحبت می‌کنید که مردم منطقه می‌خواهند ببینند؟ واکنش شما نسبت به این ایده چیست؟

ژنرال وسلی کلارک: البته که جمهوریخواهان به این رویکرد پرزیدنت انتقاد داشته‌اند و کاخ‌سفید همواره محتاطانه گفته است ما شرایط را تشدید نمی‌کنیم و تنها بازدارندگی ایجاد می‌کنیم ولی این نوع حملات فکر می‌کنم بیشتر تلنگر زدن است! بنا بر این شما باید به جد به این مشکل بپردازید که آیا بازدارندگی بواقع عمل می‌کند یا خیر. اگر که نمی‌کند باید که سراغ تشدید تنش بروید باید آنرا بکار گرفت و نه این‌که فقط به شبه‌نظامیانی که پهپاد را پرتاب کرده‌اند حمله کنید بلکه باید به سراغ سرمنشاء مشکل بروید که در ایران است.

حال این‌که در ایران باید چه اهدافی را مورد حمله قرار داد موضوع دیگریست. ولی اکنون زمان آن است که از اقدامات تلافی‌جویانه دست برداشت و آنها را متوقف کرد و ایران را قانع کرد که نمی‌تواند به این بازی بیش از این ادامه دهد و پشت شبه‌نظامیان پنهان شود.

مجری: پس در آن صورت این تشدید به جنگ ختم خواهد شد.

ژنرال وسلی کلارک: اگر شما حمله را به شکل درست انجام دهید ایران خواهد فهمید که در توانشان نیست که آنرا به جنگ گسترش دهند. آنها توانمندی تحمل یک جنگ را ندارند و از طرفی نمی‌توانند در برابر آمریکا بایستند برای همین است که زیرکانه از طریق شبه‌نظامیان کار می‌کنند و تلاش می‌کنند به ما آسیب برسانند و در اینجا و آنجا به مانیش بزنند.

اکنون زمان رفتن سراغ سر منبع است و آنرا در برابر آن قرار دادن. دولت ایران دولتی است که نزد مردم خود بسیار منفور است و من از مردم ایران می‌شنوم که آنها به‌دنبال علائم حمایت از جانب آمریکا می‌باشند و لذا دولت ایران بسیار متزلزل است و اصلاً در موقعیتی نیست که بخواهد با آمریکا وارد جنگ شود.

۱۴۰۲ بهمن ۸, یکشنبه

ایران بدنبال محکومیت تروئیکای اروپایی: سیمرغ همزمان سه ماهواره را وارد مدار کرد

 ایران بدنبال محکومیت تروئیکای اروپایی: سیمرغ همزمان سه ماهواره را وارد مدار کرد

عکس رسانه‌های ایران از زمان پرتاب سه ماهواره به فضا توسط موشک سیمرغ
نگارش از یورونیوز فارسی

رسانه‌های دولتی در ایران روز یکشنبه از پرتاب همزمان سه ماهواره توسط یک موشک دو مرحله‌ای ساخت وزارت دفاع این کشور به فضا خبر دادند.

به گزارش ایرنا، این اقدام برای نخستین بار به منظور در مدار قرار دادن همزمان ماهواره «مهدا» و دو محموله تحقیقاتی (ریزماهواره) دیگر توسط موشک ماهواره‌بر سیمرغ صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، مهدا، یک ماهواره ۳۲ کیلوگرمی توصیف شده که خبرگزاری رسمی ایران ماموریت آن را «بررسی صحت عملکرد ماهواره‌بر سیمرغ در تزریق چندگانه محموله‌های فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحی‌های جدید و قابلیت اطمینان فناوری‌های بومی در فضا» اعلام کرده است.

دو ریزماهواره‌ای که به همراه مهدا به فضا پرتاب و در مدار بیضوی با ارتفاع کمینه تقریبی ۴۵۰ کیلومتری تزریق شدند، بنا به گفته سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع ایران «کیهان ۲» و «هاتف یک» نام دارند.

این دو ریزماهواره آنگونه که گروه فضایی وزارت دفاع ایران اعلام کرده به عنوان نحستین‌ گام‌های تحقیقاتی در زمینه آزمایش «منظومه اینترنت اشیا یا مخابرات باریک باند» و نیز برای استفاده در حوزه «ناوبری فضاپایه و تعیین موقعیت» در مدار قرار گرفته‌اند.

بنا به گزارش ایرنا، موشک ماهواره‌بر سیمرغ که سه ماهواره یاد شده را به فضا پرتاب کرد دو مرحله‌ای است و با سوخت مایع حرکت می‌کند.

ایران هفته گذشته نیز خبر از پرتاب و در مدار قرار گرفتن ماهواره تحقیقاتی ثریا توسط موشک «قائم۱۰۰» داده بود که واکنش قدرت‌های اروپایی را به همراه داشت.

سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا که طرف توافقنامه «رو به مرگ» وین به شمار می‌روند در پی این اقدام ایران آنرا محکوم و نسبت به توسعه برنامه‌های موشکی ایران ابراز نگرانی کردند.

تروئیکای اروپایی در بیانیه خود پرتاب چنین موشک‌هایی را امکانی برای ایران به منظور آزمایش و تکمیل فناوری‌های مرتبط با ساخت و توسعه موشک‌های بالستیک دانسته و بر تهدید‌آمیز بودن برای امنیت منطقه‌ و جامعه بین‌المللی تاکید کردند.

ایران نیز در واکنش به این بیانیه مواضع قدرت‌های اروپایی را «مداخله‌جویانه» خواند وتاکید کرد که پیشرفت در زمینه فناوری‌های صلح آمیز مرتبط با هوافضا را حق مشروع خود می‌داند.

یورونیوز فارسی

نیروی دریایی آمریکا: ادامه حملات ما علیه حوثی‌ها به اقدامات ایران بستگی دارد

 نیروی دریایی آمریکا: ادامه حملات ما علیه حوثی‌ها به اقدامات ایران بستگی دارد


کشتی آمریکائی در دریا سرخ 

یک ماه پس از آغاز جنگ اسرائیل گروه حوثی مورد حمایت حکومت ایران ده‌ها حمله پهپادی و موشکی علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ به بهانه حمایت از فلسطینی‌ها انجام داده است

در حالی که شبه‌نظامیان حوثی یمن برای سومین ماه متوالی به حملات خود علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ ادامه داده و امنیت ناوبری بین‌المللی در این آبراه مهم را تهدید می‌کنند، نیروی دریایی آمریکا بر ادامه ماموریت خود برای حفاظت از کشتی‌ها ادامه تاکید کرد.

کارلوس دل‌تورو، وزیر نیروی دریایی آمریکا، توضیح داد که کشورش به حملات خود به پایگاه‌های حوثی‌ها ادامه می‌دهد و خاطرنشان کرد که مدت این عملیات بستگی به اقدامات ایران دارد که از این گروه حمایت می‌کند.

دل‌تورو در گفت‌وگو با «بی‌بی‌سی» روز یکشنبه 8 بهمن گفت: «شاید باید از ایران در مورد مدت زمان عملیات بپرسیم، زیرا به حمایت مالی حوثی‌ها و تامین تسلیحات آنها ادامه می‌دهد.»

او افزود: «امیدوارم و انتظار دارم که این امر به طور نامحدود ادامه نیابد.»

وزیر نیروی دریایی آمریکا با اشاره به اینکه واشنگتن همچنین به تلاش‌های دیپلماتیک برای تضمین صلح در منطقه ادامه می‌دهد، گفت کشورش خواستار «حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل بر اساس راه حل دو کشوری» است.

او در عین حال با بیان اینکه «حماس نمی تواند در نوار غزه در قدرت بماند»، ادامه داد: «جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا به صراحت گفته که باید در رابطه با حماس به عدالت دست یابیم و در عین حال کمک‌های بشردوستانه را به فلسطینی ها برسانیم.»

گفتنی است از 19 نوامبر گذشته (2023) یعنی بیش از یک ماه پس از آغاز جنگ اسرائیل در غزه در 7 اکتبر، گروه حوثی مورد حمایت حکومت ایران ده‌ها حمله پهپادی و موشکی علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ به بهانه حمایت از فلسطینی‌ها انجام داده است.

در 18 دسامبر، واشنگتن اعلام کرد که یک ائتلاف نظامی چندملیتی دریایی تحت عنوان «نگهبان سعادت» با هدف مقابله با این حملات ایجاد کرد.

این ائتلاف از 12 ژانویه تاکنون چندین حمله علیه مواضع نظامی حوثی‌ها در صنعا، حدیده، تعز، حجه و صعده انجام داده است که چندین کشور دیگر نیز در آن شرکت داشتند.

بایدن: حمله به پایگاه آمریکایی در اردن توسط شبه‌نظامیان وابسته به ایران صورت گرفت

 بایدن: حمله به پایگاه آمریکایی در اردن توسط شبه‌نظامیان وابسته به ایران صورت گرفت


بایدن رئیس جمهور آمریکا 

تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت بایدن خواستند در واکنش به حمله به پایگاه امریکایی در اردن تهران را هدف قرار دهد

پس از آنکه ارتش آمریکا شامگاه یکشنبه 8 بهمن اعلام کرد که سه سرباز در حمله پهپادی به پایگاهش در اردن کشته شدند، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ضمن اعلام اینکه این حمله توسط شبه‌نظامیان وابسته به ایران صورت گرفته، تهدید کرد که در زمان و روش مناسب، مسئولین کشته شدن 3 سرباز آمریکایی در اردن را «پاسخگو» خواهد کرد.

هم‌زمان، دو مقام آمریکایی گفتند که 34 سرباز که در این حمله مجروح شدند به خارج از پایگاه مذکور انتقال داده شدند.

تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت بایدن خواستند در واکنش به حمله به پایگاه امریکایی در اردن که منجر به کشته شدن 3 سرباز و زخمی شدن 34 تن دیگر شد، تهران را هدف قرار دهد.

در این حال، منابع العربیه فاش کردند که این پهپاد از سوریه پرتاب شده بود. هم‌زمان، دولت اردن اعلام‌ کرد که پایگاه آمریکایی هدف قرار گرفته در خارج از مرزهای اردن قرار دارد.

یک مقام آمریکایی نیز کفت که شبه‌نظامیان عراقی از جمله «حزب‌الله» و «النجبا» مسئول حمله به نیروهای آمریکایی در پایگاه «برج 22» هستند.

از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در غزه، این اولین بار است که سربازان آمریکایی بر اثر آتش خصمانه کشته می‌شوند.

فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در 28 ژانویه، در یک حمله پهپادی به پایگاهی در شمال شرقی اردن، نزدیک مرز سوریه، سه عضو ارتش آمریکا کشته و 25 تن دیگر زخمی شدند.»

مقامات آمریکایی همچنین به «سی‌ان‌ان» گفتند که این سربازان در یک حمله پهپادی شبانه کشته شدند.

به گزارش «سی‌ان‌‌ان»، این نیروهای آمریکایی، به عنوان بخشی از ماموریت ارائه مشاوره و کمک به اردن در پایگاه «برج 22» حضور دارند.

اتهام ایران توسط بایدن

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در واکنش به این حادثه گفت: «حمله به پایگاه ما در اردن توسط شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در سوریه و عراق انجام شد.»

بایدن ادامه داد: «آنچه در اردن اتفاق افتاد یک تشدید تنش بزرگ است.»

بایدن همچنین تهدید کرد که تمام کسانی که مسئول حمله به نیروهایش در پایگاه آمریکایی در داخل اردن هستند را «پاسخگو» خواهد کرد.

از زمان آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس، تنش‌ها در منطقه و در چندین جبهه، از عراق گرفته تا سوریه، یمن و لبنان، توسط گروه‌های مسلح مورد حمایت حکومت ایران، تشدید شده است.

از 17 اکتبر گذشته تاکنون، بیش از 158 حمله به نیروهای آمریکایی و ائتلاف در عراق و سوریه توسط این گروه‌های مسلح صورت گرفته است.

از سوی دیگر، نیروهای آمریکایی چندین حمله در هر دو کشور علیه مقرهای گروه‌های مسلح انجام دادند.

منابع آمریکایی و اسرائیلی: 80 درصد تونل‌های حماس سالم هستند

 منابع آمریکایی و اسرائیلی: 80 درصد تونل‌های حماس سالم هستند


تونل های حماس ۸۰ درصد سالم هستند


مقامات آمریکایی می‌گویند آب دریا که برای غرقاب کردن تونل‌های حماس از آن استفاده شد به فرسایش برخی از آنها منجر گردید اما تلاش کلی برای نابودی تونل‌ها به گونه‌ای که اسرائیلی‌ها انتظار داشتند، مؤثر نبود.

به‌رغم گذشت نزدیک به 4 ماه از جنگ در نوار غزه اما بزرگترین هدف اسرائیل که از بین بردن حماس و انهدام تونل‌های این جنبش در نوار غزه بود هنوز محقق نشده است.

مقامات آمریکایی و اسرائیلی گفته‌اند که 80 درصد تونل‌ها هنوز تا حدودی سالم هستند.

بر اساس آنچه «وال استریت ژورنال» یکشنبه هشتم بهمن گزارش داد، مقامات هر دو کشور همچنین تخمین زدند که بین 20 تا 40 درصد از تونل‌ها آسیب دیده یا غیرقابل استفاده شدند».

با این حال، مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گفتند که در ارزیابی دقیق میزان تخریب این تونل‌ها مشکل وجود دارد، به طوری که آنها نمی‌توانند دقیقاً مشخص کنند که تا چند مایل تونل وجود دارد.

یک مقام آگاه آمریکایی فاش کرد، اسرائیل در اوایل ماه ژانویه جاری حداقل یک پمپ آب را در شهر خان یونس در جنوب غزه نصب کرد تا با وارد کردن جریان آب شبکه تونل‌های حماس را مختل کند، اما دیوارها و موانع غیرمنتظره در داخل تونل‌ها جریان آب را کند و متوقف کرد.

رهبران حماس

مقامات اسرائیلی تاکید می‌کنند که مختل کردن توانایی حماس برای استفاده از این تونل‌ها اولین گام برای دستگیری رهبران ارشد این گروه و نجات اسرای اسرائیلی که در آنجا نگهداری می‌شوند، خواهد بود.

انهدام تونل‌هایی که بیش از 300 مایل امتداد دارند نیز به محرومیت حماس از توانایی برای ذخیره سلاح و مهمات و همچنین امکان مخفی شدن نیروهای حماس کمک می‌کند.

این مقام افزود: «اولین پمپ‌هایی که پیشتر برای مختل کردن تونل‌های داخل غزه نصب شده بود، از آب دریا استفاده می‌کردند اما پمپی که اخیراً نصب شد، از اسرائیل آب می‌کشید».

به‌رغم وجود مشکلات و موانع برای نابودی این تونل‌ها، اما مقامات آمریکایی می‌گویند آب دریایی که برای غرق کردن تونل‌ها از آن استفاده شد به فرسایش برخی از آنها منجر شد، اما تلاش برای نابودی کامل آنها به گونه‌ای که اسرائیلی‌ها انتظار داشتند، مؤثر نبود.

آنها همچنین خاطرنشان کردند که اسرائیل دارای واحدهای متخصص در پاکسازی تونل‌ها است، اما بسیاری از این نیروها مهندسین آموزش دیده برای نابودی تونل‌ها هستند و نه برای جستجوی گروگان‌ها یا رهبران ارشد حماس، بنابراین این ماموریت به نیروهای آموزش دیده بیشتری نیاز دارد.

اسرائیل برای از بین بردن این شبکه که برخی کارشناسان آن را متروی غزه می‌نامند، از مکانیسم‌های متعددی از جمله غرقاب کردن، منفجره کردن، فرستادن سگ‌های آموزش دیده به داخل تونل استفاده کرده است اما با این حال هنوز نتوانسته این تونل‌ها را منهدم کرده یا از بین ببرد.