۱۳۹۴ فروردین ۷, جمعه

دولت آلمان، عملیات نظامی عربستان سعودی را تائید می‌کند

دولت آلمان، عملیات نظامی عربستان سعودی را تائید می‌کند

در روز دوم حمله‌ها‌ی هوایی عربستان و متحدانش به شبه‌نظامیان شیعه‌ی حوثی در یمن، دولت آلمان این عملیات را موافق "موازین حقوق بین‌الملل" خواند و گفت با این حال، باید برای حل بحران این کشور، در پی یافتن راه‌کاری سیاسی بود.
بنا به گزارش خبرگزاری‌ها، حملات هوایی عربستان سعودی و متحدانش به پایگاه‌های شبه‌نظامیان شیعه‌ی حوثی در یمن در شب گذشته (۲۶ مارس) نیز ادامه داشت. شاهدان عینی و ساکنان شمال این کشور، صنعا، پایتخت یمن و نیز استان عمران، از بمباران مواضع شبه‌نظامیان خبر داده‌اند.
اشتفان زیبرت، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی آلمان در رابطه با عملیات واحدهای هوایی عربستان گفت که دولت یمن "در شرایط فوق‌العاده تهدید‌کننده" از عربستان سعودی تقاضای کمک کرده است. او در تایید این حملات، یادآور شد: «در صورتی که این تقاضا از سوی یک دولت انتخابی مطرح شود، موازین حقوق بین‌الملل اجرای آن را به رسمیت می‌شناسد.»
زیبرت هم‌چنین تاکید کرد: «راه حل حملات هوایی، موقتی است» او افزود که دولت آلمان می‌کوشد، با همکاری کشورهای دیگر راه‌کاری سیاسی برای حل بحران یمن بیابد. زیبرت گفت: «مشکلات یمن با اعمال خشونت، نه از درون و نه از بیرون، برطرف نمی‌شود.»
سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی آلمان در پاسخ به انتقاد ارسال تسلیحات نظامی آلمانی به عربستان سعودی، یادآور شد: «حملات هوایی این کشور به پایگاه‌های شبه‌نظامیان حوثی، در موازین و قواعد ما برای صدور تسلیحات به کشورهای متقاضی تغییری به‌وجود نمی‌آورد.»
بنا بر گزارش "وزارت درمان و بهداشت یمن" تا کنون، ۳۹ غیرنظامی در بمباران‌های هوایی صنعا کشته شده‌اند.
اتحاد نظامی ۱۱ کشور علیه حوثی‌ها
به گفته‌ی مقامات عربستان سعودی، هدف این عملیات نظامی که ۱۱ کشور در آن شرکت دارند، بازگرداندن قدرت به "رئیس جمهور مشروع" یمن است. عربستان سعودی، حوثی‌ها را "ابزار دست قدرت‌های خارجی"، از جمله ایرانمی‌داند. ایران، از حامیان اصلی حوثی‌ها در یمن به شمار می‌رود.
عملیات نظامی عربستان و متحدانش در پی استعفای اجباری منصور هادی، رئیس‌جمهور یمن و فرار او به بندر عدن، در جنوب این کشور، صورت گرفت. شبه‌نظامیان حوثی، نمایندگان سیاسی و نظامی زیدی‌ها در یمن هستند که یک سوم جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهد
دويچه وله

۱ نظر: