۱۴۰۳ آذر ۲۳, جمعه

وزارت خارجه آمریکا: ایران بزرگترین حامی تروریسم در سال ۲۰۲۳

 وزارت خارجه آمریکا: ایران بزرگترین حامی تروریسم در سال ۲۰۲۳


وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در گزارشی که برای سال ۲۰۲۳ منتشر کرده است، به بررسی اقدامات ایران در حمایت از گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامیان در خاورمیانه و سایر مناطق جهان پرداخته است


بر اساس گزارش وزارت خارجه آمریکا، فعالیت‌های ایران در سال ۲۰۲۳ به‌عنوان یکی از بزرگترین حامیان تروریسم و بی‌ثباتی در سطح جهانی شناخته می‌شود. بر اساس این گزارش ایران همچنان تهدیدی مستمر برای امنیت جهانی به شمار می‌آید.

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در گزارشی که برای سال ۲۰۲۳ منتشر کرده است، به بررسی اقدامات حکومت ایران در حمایت از گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامیان در خاورمیانه و سایر مناطق جهان پرداخته است.

در این گزارش،جمهوری اسلامی ایران همچنان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین حامیان گروه‌های تروریستی در منطقه شناخته می‌شود. در سال ۲۰۲۳، ایران با حمایت خود از گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامیان وابسته از جمله حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین آنها را برای ناامن کردن منطقه تجهیز کرده است. این حمایت‌ها شامل تأمین سیستم‌های تسلیحاتی و سایر کمک‌های مالی، آموزشی و لجستیکی بوده است.

در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا آمده که "ایران به حمایت خود از گروه‌های تروریستی همچنان ادامه داد، از جمله حمایت از حزب‌الله، گروه‌های فلسطینی تروریستی مشخص‌شده توسط ایالات متحده در کرانه باختری و غزه از جمله حماس، حوثی‌ها در یمن و گروه‌های شبه‌نظامی هم‌راستا با ایران در عراق و سوریه."

نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC-QF)

نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که به‌عنوان بخش اصلی فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در حمایت از گروه‌های تروریستی شناخته می‌شود، در سال ۲۰۱۹ توسط وزارت خارجه ایالات متحده به‌عنوان یک گروه تروریستی خارجی شناخته شد. این نیرو همچنان به‌عنوان "مکانیزم اصلی ایران برای پرورش و حمایت از فعالیت‌های تروریستی در خارج از کشور" عمل می‌کند. ایران از این نیرو برای تأمین مالی، تسلیحات و آموزش به گروه‌های مختلف در منطقه استفاده می‌کند، به‌ویژه پس از حملات ۷ اکتبر حماس به اسرائیل که به‌وضوح نشان‌دهنده نقش ایران در این تحولات بود.

حمایت از حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی

در سال ۲۰۲۳، ایران به‌طور مستمر سیستم‌های تسلیحاتی و دیگر حمایت‌ها را به حماس و سایر گروه‌های تروریستی فلسطینی مشخص‌شده توسط ایالات متحده، از جمله جهاد اسلامی فلسطین و جبهه مردمی آزادی فلسطین-فرماندهی عمومی، فراهم کرد. این حمایت‌ها "امکان‌پذیر ساخت تا حماس حملات خود را علیه اسرائیل سازماندهی و اجرا کند."

گروه‌های شبه‌نظامی هم‌راستا با ایران در عراق و سوریه

در عراق و سوریه، ایران به‌طور فعال از گروه‌های شبه‌نظامی هم‌راستا با خود حمایت کرده است. این گروه‌ها در طول سال ۲۰۲۳ حملات متعددی علیه تأسیسات نظامی ایالات متحده در این دو کشور انجام دادند. به‌ویژه، در ۱۸ اکتبر، گروه‌های شبه‌نظامی هم‌راستا با ایران (IAMGs) حملات جدیدی را علیه تأسیسات نظامی ایالات متحده آغاز کردند. این حملات پس از یک وقفه ۱۸ ماهه در عراق و شش ماهه در سوریه انجام شد.

حمایت از حزب‌الله در لبنان

از زمان پایان جنگ ۲۰۰۶ اسرائیل-حزب‌الله، رژیم ایران به تأمین تسلیحات برای حزب‌الله ادامه داده است. ایران هزاران راکت، موشک و سلاح‌های سبک را به حزب‌الله در لبنان منتقل کرده و به آموزش هزاران جنگجو در اردوگاه‌های خود در ایران پرداخته است.

این اقدامات ناقض "قطعنامه ١٧٠١ شورای امنیت سازمان ملل متحد" بوده است. همچنین، ایران به ایجاد زیرساخت‌های تولید موشک‌های پیشرفته برای حزب‌الله در لبنان و سوریه کمک کرده است.

حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی در بحرین و یمن

در بحرین، ایران همچنان به گروه‌های شبه‌نظامی شیعه محلی از جمله گروه موسوم به "اَلاَشتر" سلاح، حمایت و آموزش ارائه می‌دهد. در یمن، ایران از گروه حوثی‌ها حمایت می‌کند و در سال ۲۰۲۳، این گروه‌ها با استفاده از موشک‌ها و پهپادها حملاتی را علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ انجام دادند.

حملات به کشتی‌های تجاری در دریای عرب

در سال ۲۰۲۳، نیروهای ایرانی حملات خود به کشتی‌های تجاری در دریای عرب و خلیج عمان را ادامه دادند. یکی از این حملات، حمله پهپادی به تانکر Chem Pluto در تاریخ ۲۳ دسامبر بود که نشان‌دهنده ادامه تهدیدات ایران علیه تجارت جهانی است.

حمایت از تروریسم و عملیات‌های ترور در خارج از کشور

ایران همچنین در سال ۲۰۲۳ به‌طور مستمر از عملیات‌های ترور علیه مخالفان و دشمنان خود در خارج از کشور حمایت کرده است. برای مثال، وزارت دادگستری ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ یک دادخواست علیه سه فرد مرتبط با ایران به اتهام توطئه برای ترور یک مخالف ایرانی در نیویورک گشود. دویچه‌ وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر