۱۴۰۳ آذر ۲۵, یکشنبه

ترکیه: با «دخالت خارجی» از بشار اسد خواسته شد دمشق را ترک کند

 ترکیه: با «دخالت خارجی» از بشار اسد خواسته شد دمشق را ترک کند


بشار اسد دیکتاتور ساقط شده سوریه


اظهارات وزیر خارجه ترکیه در گفت‌وگو با «العربیه» درباره تحولات سوریه

در حالی که هنوز ابهامات زیادی پیرامون فرار بشار اسد، رئیس‌جمهوری پیشین سوریه، به روسیه در شامگاه هفت دسامبر وجود دارد، هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، اعلام کرد اسد با یک تماس خارجی از دمشق خواسته شده بود پایتخت را ترک کند.

هاکان فیدان روز یکشنبه در گفت‌وگو با «العربیه»گفت: «هیچ‌یک از مقامات اطلاعاتی سوریه درباره فرار با ما ارتباطی نداشتند.» او همچنین تأکید کرد که بشار اسد قدرت را میان ایران و روسیه تقسیم کرده بود.

هاکان فیدان همچنین گفت که کشورش به روسیه و ایران اعلام کرده است که بازگشت به سناریوی سال 2015 نباید تکرار شود.

تلاش برای تشکیل دولت جدید در سوریه

وزیر خارجه ترکیه افزود که کشورش خواهان ایجاد یک دولت غیرنظامی و دموکراتیک در سوریه است و آماده حمایت از این دولت جدید خواهد بود. او بر توافق کامل برای تشکیل یک دولت فراگیر که شامل تمامی گروه‌ها باشد و همچنین بر رفتار مناسب با اقلیت‌ها در سوریه تأکید کرد.

او همچنین تأکید کرد که ترکیه جایگزین ایران در سوریه نخواهد شد و افزود: «فکر نمی‌کنم سوریه به عرصه رقابت‌های منطقه‌ای تبدیل شود، زیرا ایران شرایط جدید را درک کرده است.»

او‌ در پایان افزود: «ترکیه در بالاترین سطح با سعودی درباره پرونده سوریه هماهنگی می‌کند.

هاکان فیدان همچنین از آمادگی ترکیه برای میانجی‌گری بین ایالات متحده و دولت جدید سوریه خبر داد. این دولت جدید از سوی «اداره عملیات نظامی»، شامل گروه‌هایی مانند هیئت تحریر شام و متحدان مسلح آن، منصوب شده است.

تغییرات نظامی و هماهنگی‌های منطقه‌ای

این اظهارات در حالی مطرح شد که یشار گولر، وزیر دفاع ترکیه، پیش‌تر اعلام کرده بود که آنکارا ممکن است در شرایط ضروری حضور نظامی خود در سوریه را بازبینی کند. او بر لزوم دادن فرصت به دولت جدید سوریه که «پیام‌هایی سازنده» ارسال کرده است، تأکید کرد.

همچنین، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، دو روز پیش از سقوط بشار اسد، از پیشرفت‌های نظامی هیئت تحریر شام و متحدان مسلح آن تمجید کرده بود.

واکنش ایران

ایران، متحد دیرینه اسد، به صورت ضمنی، ترکیه را به دخالت در سرنگونی دولت سابق متهم کرد و علی خامنه‌ای، رهبر ایران، از یک «کشور همسایه» به‌عنوان عامل دخالت یاد کرد.

شایان ذکر است ایران و روسیه طی سال‌ها از دولت سوریه حمایت کرده بودند، اما گزارش‌ها حاکی است که در شرایط اخیر با پیشروی گروه‌های مخالف، این حمایت کاهش یافته است.العربیه فارسی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر