فرانسه و آلمان از سقوط رژیم بشار اسد استقبال کردند
وزارت امور خارجۀ فرانسه با انتشار بیانیهای از سقوط رژیم بشار اسد استقبال و آن را روزی تاریخی برای سوریه و مردم این کشور سیزده سال پس از سرکوب و خشونت رژیم اسد علیه مردم سوریه توصیف کرد. در این بیانیه آمده است که مردم سوریه در این سیزده سال رنج بسیار بردند و در این مدت بشار اسد کشوری را بی جان و از بخش بزرگی از جمعیت خود خالی کرد. بیانیه وزارت امور خارجۀ فرانسه تصریح میکند : آن بخش از جمعیت سوریه که در کشور ماند قتلعام و شکنجه و از سوی بشار اسد و متحدانش با سلاحهای شیمیایی بمباران شد.
وزارت امور خارجۀ فرانسه در بیانیه خود همگان را در سوریه به پرهیز از خشونت، حفظ نهادهای دولت، احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه فراخوانده است. فرانسه همچنین خواستار انتقال مسالمتآمیز قدرت، صیانت از غیرنظامیان و اقلیتهای قومی و مذهبی و احترام به تنوع و تکثر درونی مردم سوریه شده است.
در اظهاراتی جداگانه، وزیر امور خارجۀ آلمان، آنالنا بربوک، پایان رژیم اسد را نخستین تسکین دردهای بزرگ مردم سوریه خواند. او در بیانیهای که به همین مناسبت منتشر نمود تأکید کرد که سوریه نباید بار دیگر به دست نیروهای افراطی بیفتد. به همین خاطر وزیر امور خارجۀ آلمان از همۀ طرف ها و احزاب درگیر در سوریه خواست که به مسئولیت خود در این جهت عمل کنند.
وزارت امور خارجۀ چین نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این کشور از نزدیک تحولات سوریه را دنبال می کند و امیدوار است که سوریه هر چه سریعتر ثبات خود را بازیابد.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجۀ ترکیه، نیز گفت که با ورود شورشیان اسلامگرا به دمشق، رژیم بشار اسد فروریخت و به این ترتیب پنج دهه حاکمیت حزب بعث در سوریه خاتمه یافت. به گفتۀ وزیر امور خارجۀ ترکیه فروپاشی رژیم اسد یک شبه روی نداد بلکه در نتیجۀ سیزده سال مبارزۀ مداوم به دست آمد. وی سپس گفت که ترکیه می خواهد در همکاری با قدرتهای منطقهای و بینالمللی به انتقال مسالمتآمیز قدرت در سوریه یاری برساند.
با این حال، سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق امروز یکشنبه هدف حملۀ مخالفان رژیم پیشین سوریه قرار گرفت. پیش از این حمله کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران ساختمان سفارتخانه را ترک کرده بودند. بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی حملهکنندگان به سفارت جمهوری اسلامی تصاویر حسن نصرالله و قاسم سلیمانی را پاره و لگدمال کردهاند. ار اف ای
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر