مقام ارشد اتحادیه اروپا: ایران، روسیه و تروریسم دیگر جایی در سوریه نخواهند داشت
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: رهبری جدید سوریه باید از نفوذ روسیه رهایی یابد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دوشنبه 26 آذر پس از نشست خود با وزرای خارجه اتحادیه اروپا به خبرنگاران تأکید کرد که افراطگرایی، روسیه و ایران نباید جایی در آینده سوریه داشته باشند.
کالاس، افزود که وزرای اتحادیه اروپا توافق دارند که رهبری جدید سوریه باید از نفوذ روسیه رهایی یابد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار«العربیه» اظهار داشت که او پیشنهاد کرده است تا وزرا در مورد برداشتن تحریمها همزمان با اتخاذ اقدامات ملموس در میدان، بحث کنند.
«حمایت از فرایند سیاسی در سوریه»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، همچنین تأکید کرد که این اتحادیه نقش خود را در زمینه بازسازی سوریه ایفا میکند و از آغاز فرایند سیاسی جامع که توسط سوریها راهبری میشود، حمایت میکند.
او گفت که رهبران سوریه میگویند که اوضاع اکنون درست است، اما برخی در مورد اجرایی شدن تردید دارند.
وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا تغییرات در سوریه را پس از گذشت نزدیک به 10 روز از سقوط رژیم اسد و فرار رئیس جمهوری مخلوع این کشور به روسیه، بررسی کردند.
در این راستا کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این نشست گزارشی را درباره نتایج مذاکرات «عقبه» که روز شنبه برگزار شد و چارچوبهای مرحله انتقالی که سوریه وارد آن میشود و نیز چالشهای زیادی که این کشور در سطح داخلی و منطقهای با آن مواجه میشود، ارائه کرده است.
خبرنگار «العربیه» گزارش داد که فرانسه، آلمان و ایتالیا یک مقاله به شورای اتحادیه اروپا ارائه دادهاند که در آن دیدگاه خود را درباره مرحله آینده و نقش احتمالی اتحادیه اروپا در کنار طرفهای منطقهای برای چارچوببندی تجربه جدید سوریه بیان کردهاند.
«رفع تحریمها»
در این گزارش به نقل از منابع بلندپایه اروپایی، آمده است که رویکرد اتحادیه اروپا با توجه به تاریخچه «هیئت تحریر الشام» و نیاز به حمایت از تلاشها برای وارد کردن سوریه به یک فرایند سیاسی جامع تحت نظارت سازمان ملل، با دینامیک و نگرشی محتاطانه همراه بوده است.
این منابع همچنین توضیح دادند که رفع تحریمهای اعمالشده علیه رژیم اسد و همچنین تحریمهای اعمالشده علیه «هیئت تحریر الشام» و رهبری آن موضوع مطرح بوده، اما هنوز برای ورود به جزئیات آن زود است.
اتحادیه اروپا همچنین از برقراری ارتباط غیرمستقیم با دولت موقت در دمشق بدون به رسمیت شناختن آن مخالفتی ندارد.
این بلوک تأکید کرده است که منتظر گامهایی ملموس در میدان است تا از بیانیههای اولیهای که از سوی دولت جدید در دمشق صادر شده است، اطمینان حاصل کند.
اتحادیه اروپا همچنین تاکید کرد که شرایط امنیتی را برای ازسرگیری فعالیتهای هیئتهای دیپلماتیک خود در دمشق مهیا میکند. العربیه فارسی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر