اولین سخنرانی نعیم قاسم بعد از سقوط اسد: حزبالله خط تامین نظامی از طریق سوریه را از دست داده است
نعیم قاسم، رهبر حزبالله لبنان، در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که پس از اینکه شبهنظامیان مخالف بشار اسد کنترل سوریه را دست گرفتهاند، حزبالله دیگر نمیتواند از طریق سوریه به لحاظ نظامی تأمین شود.
آقای قاسم در روز شنبه ۲۴ آذر گفت «حزبالله یک خط تأمین نظامی از طریق سوریه را از دست داده است... و مقاومت باید خود را با شرایط وفق دهد.»
حزبالله لبنان و ایران از متحدان بشار اسد بودند و بیش از یک دهه جنگ داخلی در سرکوب مخالفان حکومت سوریه نقش داشتند.
نعیم قاسم در اولین نطق رسمی خود پس از سقوط بشار اسد گفت حاکمان جدید سوریه نباید با اسرائیل رابطه برقرار کنند «امیدواریم این حزب جدید در قدرت، اسرائیل را به عنوان دشمن ببیند و روابط خود را با آن عادی نکند.»
آقای نعیم در سخنرانی تلویزیونی خود همچنین گفت که توافق آتشبس با اسرائیل به این معنا نیست که حزبالله ملزم به کنار گذاشتن سلاحهای خود است.
حزبالله، که از حمایت ایران برخوردار است، سرانجام پس از بیش از یک سال درگیریهای فرامرزی با اسرائیل که به حملات هوایی اسرائیل به جنوب و مرکز بیروت و کشته شدن حسن نصرالله و فرماندهان ارشد حزبالله انجامید، در ۲۷نوامبر با اسرائیل بر سر آتشبس به توافق رسید.
بر اساس این توافق ۶۰ روزه، ارتش لبنان و نیروهای صلح سازمان ملل در جنوب لبنان مستقر میشوند و نیروهای نظامی اسرائیل و همچنین نیروهای حزبالله از منطقه مرزی عقبنشینی میکنند. در توافق آمده است که حزبالله به سمت شمال و نیروهای اسرائیلی به کشور خود بازمیگردند.
همزمان در روز شنبه ۲۴ آذر نشستی در اردن با شرکت دیپلماتهای ارشد ترکیه، آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای عرب درباره «تدوین چارچوب انتقال قدرت» در سوریه برگزار شد.
این نشست در بندر عقبه در کنار دریای سرخ برگزار میشود و دستور کار آن بررسی اوضاع سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد عنوان شده است.
علاوه بر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزرای خارجه ترکیه اردن، عربستان، عراق، لبنان، مصر، امارات، بحرین و قطر در این جلسه حاضر بودند.
این در حالی است که ایران به عنوان یکی از متحدان نزدیک بشار اسد در سالهای گذشته به ویژه در نشستهای سهجانبه آستانه با حضور نمایندگان ترکیه و روسیه نقش مهمی در رایزنیهای دیپلماتیک درباره سوریه داشت.ایران و روسیه به این جلسه دعوت نشده بودند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر