اعلام آمادگی تروئیکای اروپا برای اجرای «مکانیسم ماشه» علیه جمهوری اسلامی
آمادگی مکانیزیم ماسه برای رژیم
بریتانیا، فرانسه و آلمان روز چهارشنبه ۲۱ آذر در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردند که در صورت لزوم آماده هستند تا با فعال کردن «مکانیسم ماشه»، بازگشت فوری همه تحریمهای بینالمللی علیه حکومت ایران را آغاز کنند.
سفیران این سه کشور اروپایی با تاکید بر لزوم جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای در نامه خود به شورای امنیت نوشتهاند که جمهوری اسلامی باید فعالیتهای هستهای خود را کاهش دهد تا شرایط لازم برای پیشرفت سیاسی و یک راهحل مبتنی بر گفتگو ایجاد شود.
آنها همچنین تأکید کردهاند که از همه ابزارهای دیپلماتیک، از جمله مکانیسم ماشه، برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای استفاده خواهند کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخیراً هشدار داده است که جمهوری اسلامی غنیسازی اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد افزایش داده که این میزان بسیار به سطح ۹۰ درصد مورد نیاز برای تولید سلاح هستهای نزدیک است.
کشورهای غربی تأکید دارند که غنیسازی اورانیوم در این سطح اهداف غیرنظامی ندارد و تاکنون هیچ کشور دیگری بدون تولید بمب هستهای به چنین سطحی نرسیده است.
جمهوری اسلامی اما همواره این اتهام را رد کرده و مدعی است برنامه هستهای ایران صرفاً اهداف صلحآمیز دارد.
امیر سعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در نامهای از کشورهای اروپایی خواست تا سیاست «فشار و تقابل» خود را کنار بگذارند و با تمرکز بر دیپلماسی، به بازسازی اعتماد کمک کنند. روسیه نیز در نامهای به شورای امنیت اعلام کرده است که بریتانیا، فرانسه و آلمان حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارند و این اقدام را غیرمسئولانه دانسته است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در گزارش ششماهه خود به شورای امنیت بر نیاز حیاتی به یک راهحل صلحآمیز برای مسئله هستهای جمهوری اسلامی تأکید کرده و هشدار داده است که وخامت اوضاع در خاورمیانه خطرات بیشتری ایجاد میکند.
در صورت بازگشت تحریمها، حکومت ایران مجبور به تعلیق تمام فعالیتهای مرتبط با غنیسازی و بازفرآوری هستهای خواهد شد. همچنین، ممنوعیت واردات تجهیزات مرتبط با این فعالیتها و تحریمهای تسلیحاتی متعارف دوباره اعمال خواهد شد. کشورهای دیگر نیز ملزم به بازرسی محمولههای ورودی و خروجی ایران و توقیف هرگونه اقلام ممنوعه خواهند بود.
منبع: رویترز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر