۱۴۰۳ دی ۱۱, سه‌شنبه

سال نو بزربان انترناسیونال -بین المللی ۰ جهانی مبارک باد

 سال نو بزربان انترناسیونال -بین المللی ۰ جهانی مبارک باد



 سال نو بزربان انترناسیونال -بین المللی - جهانی مبارک باد

امیدوارم امسال سال سقوط دیکتاتورها باشد وسال صلح وسعادت وسازندگی

 حملات آمریکا و بریتانیا به تاسیسات و مراکز نظامی حوثی‌ها در سواحل غرب یمن و صنعاء


حملات به صنعا توسط آمریکا وانگلیس مشترکا

حوثی‌ها بامداد سه‌شنبه به‌رغم هشدارهای مقامات اسرائیلی، دست‌کم 3 موشک به سوی تل‌آویو و مرکز اسرائیل پرتاب کردند

وزارت دفاع ایالات متحده «پنتاگون» سه‌شنبه 11 دی از حملات آمریکا به مقرهای فرماندهی و کنترل، مراکز نظامی و زاغه‌های سلاح و مهمات و دیگر زیرساخت‌های مورد کاربرد در حملات حوثی‌ها در صنعا و بخش ساحلی یمن خبر داد.

بنا به اعلام پنتاگون حملات دقیقی به اهداف حوثی‌ها در صنعا و بخش ساحلی یمن انجام شده است که طی آن تاسیسات فرماندهی و کنترل، زاغه‌های سلاح و مهمات و کارگاه‌های ساخت و نگهداری موشک‌های حوثی‌ها هدف گرفته شد.

پنتاگون همچنین از هدف گرفتن یک ایستگاه رادار و منهدم کردن زیرساخت‌های مورد کاربرد در حملات حوثی‌ها خبر داد.

این حملات مشترک آمریکا و بریتانیا در حالی انجام می‌شود که حوثی‌ها بامداد سه‌شنبه دست‌کم 3 موشک به سوی تل‌آویو و مرکز اسرائیل پرتاب کردند که ترکش‌های ناشی از رهگیری این موشک‌ها بر دو منطقه «حاریش» در مرکز اسرائیل و «بیت شمیش» در نزدیکی قدس سقوط کرده و خسارت‌هایی بر جای گذاشت.

به گزارش خبرنگار العربیه همزمان با این حملات موشکی بالستیک حوثی‌ها فرودگاه بین‌المللی بن گوریون به طور موقت بسته اعلام شد.

این حملات که در پاسخ به تکرار حملات حوثی‌ها علیه اسرائیل و کشتیرانی بین‌المللی در دریای سرخ انجام می‌شود، تاسیسات و مراکز نظامی محل استقرار این گروه شبه‌نظامی از جمله بخش‌هایی از وزارت دفاع یمن در صنعاء را هدف گرفته است.

همزمان با انجام این حملات، اسرائیل اعلام کرد که در حمله امروز به یمن شرکت نکرده است.

منابع شبکه «العربیه» گزارش دادند که حملات هوایی آمریکا و بریتانیا در صنعاء به‌طور مشخص مجتمع امنیتی العرضی، پادگان نظامی «الصیانه» در مرکز صنعا، ساختمان وزارت دفاع با 3 حمله، و اردوگاه سابق لشکر اول زرهی را هدف قرار داده است. این حملات همچنین «مجتمع 22 می» در منطقه الثوره صنعاء را نیز شامل شد.

در همین راستا، شبکه تلویزیونی «المسیره»، وابسته به حوثی‌ها، گزارش داد که 10 حمله، مجتمع 22 می در منطقه الثوره و 2 حمله، مجتمع العرضی در منطقه الصافیه را هدف قرار داده است.

حوثی‌ها سه‌شنبه در بیانیه‌ای ضمن مسئولیت گرفتن 2 حمله موشکی بامداد سه‌شنبه به اسرائیل، اعلام کردند که ناو هواپیمابر آمریکایی «یو‌اس‌اس هری ترومن» را با چندین موشک کروز و پهپاد هدف قرار داده‌اند.

در بیانیه این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در یمن آمده است که «2 عملیات نظامی ویژه در یافا و جنوب قدس با 2 موشک انجام شد که هر دو به اهداف خود رسیدند.» در این بیانیه حوثی‌ها نیز مدعی شده‌اند که فرودگاه بن گوریون را با یک موشک بالستیک مافوق صوت به نام «فلسطین-2» هدف قرار داده‌اند.

شایان ذکر است که همزمان با حملات موشکی حوثی به تل‌آویو و مرکز اسرائیل در بامداد سه‌شنبه آژیرهای خطر در بیش از 100 منطقه در اسرائیل به صدا درآمد.العربیه فارسی

تلویزیون سوریه: اسناد به‌دست آمده از نهادهای امنیتی رژیم سابق حاکی از تلاشهای دیوانه‌وار رژیم تهران برای شکل دادن به نهادهای امنیتی در سوریه است

 تلویزیون سوریه: اسناد به‌دست آمده از نهادهای امنیتی رژیم سابق حاکی از تلاشهای دیوانه‌وار رژیم تهران برای شکل دادن به نهادهای امنیتی در سوریه است

شکنجه‌گاه دیکتاتور سوریه
شکنجه‌گاه دیکتاتور سوریه

تلویزیون سوریه:

اسناد به دست آمده از نهادهای امنیتی رژیم سابق

حاکی از تلاشهای دیوانه‌وار رژیم تهران

برای شکل دادن به نهادهای امنیتی در سوریه است

اسناد نشان می‌دهند رژیم ایران در تأمین مالی و سازماندهی امنیتی رژیم اسد

نقش محوری داشته است

 

تلویزیون سوریه:

نشانه‌های اولیه این چالش امنیتی

اکنون در تحولات اخیر حمص و مناطق ساحلی سوریه آشکار شده است

 

تلویزیون سوریه در گزارشی مبتنی بر اسناد به دست آمده از نهادهای امنیتی رژیم اسد گفت: نفوذ عمیق رژیم ایران در سوریه که در دستگاههای امنیتی رژیم اسد نمایان می‌شود، اکنون سوریه را در برابر معادلات پیچیده‌ای برای متعادل کردن وضعیت قرار می‌دهد... تلویزیون سوریه به اسنادی دست یافته که حاکی از تلاشهای دیوانه‌وار رژیم تهران برای شکل دادن به نهادهای امنیتی در سوریه است.

اولین سند، سازماندهی دوره‌های آموزشی فشرده امنیتی تحت نظارت مستقیم رژیم ایران را افشا می‌کند که هزاران نفر از پرسنل رژیم اسد در شاخه‌های امنیت دولتی و امنیت نظامی را در بر می‌گیرد. این آموزش‌ها در اردوگاه شاخه ۲۹۵ و مدرسه مـِیسـَلون، Maysaloun وابسته به شعبه موسوم به فلسطین [از شکنجه‌گاههای معروف رژیم اسد] برپا شده است. این دوره‌ها محدود به آموزش‌های متعارف نبوده و شامل برنامه‌های راهبردی متمرکز بر امنیت سایبری، جاسوسی حرفه‌یی، تکنیک‌های نفوذ و موارد دیگر می‌شده است.

تلویزیون سوریه در گزارش خود می‌افزاید: دومین سند حاوی نموداری است که نشان‌دهنده مقیاس سرمایه‌گذاری رژیم ایران در این آموزش‌ها است. این سند آموزش ۲۷، ۷۷۱ نفر از نیروهای رژیم اسد را طی سه سال، از ابتدای سال ۲۰۱۶ تا اواخر ۲۰۱۸، تحت نظارت رژیم ایران نشان می‌دهد و گویای نقش محوری این رژیم در تأمین مالی و سازماندهی در این پروژه است.

آخرین سند گزارش یک جلسه امنیتی در سطوح بالا بین افسرانی از نیروی قدس سپاه پاسداران و مقاماتی از رژیم اسد برای توسعه برنامه‌های آموزشی و اطمینان از وفاداری شرکت‌کنندگان به برنامه‌های ایران را ارائه می‌دهد.

نفوذ ایران که سال‌ها سایه خود را بر صحنه سوریه افکنده، دولت جدید را با چالشی دشوار مواجه کرده است. برخی معتقدند که نشانه‌های اولیه این چالش اخیراً در حمص و مناطق ساحلی سوریه آشکار شده است.

تلویزیون سوریه: ۷ دی ۱۴۰۳


۱۴۰۳ دی ۱۰, دوشنبه

کانال 12 اسرائیل: دولت نتانیاهو برای یک کارزار نظامی گسترده‌تر علیه حوثی‌ها آماده می‌شود

کانال 12 اسرائیل: دولت نتانیاهو برای یک کارزار نظامی گسترده‌تر علیه حوثی‌ها آماده می‌شود


نتانیاهو برای یک کارزار نظامی گسترده‌تر علیه حوثی‌ها آماده می‌شود

ناظران بر این باورند که اسرائیل پس از از بین بردن توانایی‌های حزب الله لبنان و همچنین جنبش حماس، برای ضربه زدن به حوثی‌ها آماده‌تر و مصمم‌تر شده است

منابع اسرائیلی گزارش دادند در پی هشدارهای پی‌در‌پی دولت اسرائیل علیه شبه‌نظامیان حوثی در یمن، ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای اجرای عملیات گسترده‌تری علیه این گروه است.

به گزارش کانال 12 اسرائیل، این منابع فاش کردند که دولت بنیامین نتانیاهو، در حال جمع آوری داده‌های اطلاعاتی بیشتر هم‌زمان با انجام حملات هوایی بیشتر، در حال آماده شدن برای آغاز یک کارزار نظامی گسترده‌تر علیه حوثی‌ها است.

به گفته این منابع، ارتش اسرائیل در حالی که قصد چندبرابر کردن حملات هوایی و افزایش دامنه آنها را دارد، در عین حال، از «پیامدهای احتمالی» این کارزار، مانند اختلال پروازها در فرودگاه «بن‌گوریون» و افزایش حملات موشکی از یمن نگران است.

برخی از پهپادها و موشک‌های پرتاب شده توسط حوثی‌ها تاکنون توانسته‌اند سامانه‌های گران‌قیمت دفاع هوایی اسرائیل را دور بزنند و با نفوذ در داخل مناطقی در اسرائیل، آسیب‌های جزیی وارد کنند.

در مقابل، اسرائیل طی چند روز پیش حملات متعددی را علیه اهداف حوثی‌ها در صنعا و حدیده و سواحل یمن انجام داد و تأسیسات نفتی و چندین نیروگاه و همچنین فرودگاه پایتخت را بمباران کرد.

حوثی‌ها از زمان شروع جنگ غزه در 7 اکتبر سال گذشته (2023) ده‌ها حمله موشکی و پهپادی علیه اسرائیل انجام داده‌اند و همچنین ده‌ها کشتی باری را در دریای سرخ با شعار «حمایت از غزه» هدف قرار داده‌اند.

این در حالی است که برخی از ناظران بر این باورند که اسرائیل پس از از بین بردن توانایی‌های حزب الله لبنان و همچنین جنبش حماس، برای ضربه زدن به حوثی‌ها آماده‌تر و مصمم‌تر شده است.

اسرائیل بارها اعلام کرده که «تمام تسلیحات ایران را در منطقه از بین برده است و تنها حوثی‌ها باقی مانده‌اند»، و اکنون در یک پیام هشداردهنده روشن تاکید کرده «اکنون نوبت به این گروه شبه‌نظامی» در یمن رسیده است.جهت مطالعه بیشترالعربیه فارسی

۱۴۰۳ دی ۸, شنبه

سوریه، بشار اسد در تله ای در قلب مثلث ایران- اسرائیل- روسیه

 سوریه، بشار اسد در تله ای در قلب مثلث ایران- اسرائیل- روسیه



بشار اسد اتحاد بین تهران و دمشق را از حافظ اسد پدر خود به ارث برده است. با گذر زمان و به ویژه آغاز انقلاب سوریه در مارس ۲۰۱۱، این اتحاد به یک ضرورت تبدیل شد. اما، در چارچوب جنگ کنونی در خاورنزدیک، این اتحاد به یک بار سنگین و مزاحم تبدیل شده است.

۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، بیش از ۳ هزار پیجر و تاکی واکی مورد استفاده حزب الله منفجر شد. این رویداد که به خصوص از نظر گستردگی بسیار تکان دهنده بود، مقدمه ای بر عملیات نظامی اسرائیل علیه شبه نظامی های لبنانی شد و زنگ هشدار را در بیروت و دمشق به صدا درآورد.

یک ماه پیش از آن، ژنرال حسام لوقا، مدیر بخش اطلاعات حکومت بشار اسد در دیداری محرمانه از بیروت با نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله م ملاقات کرده بود. لوقا از حزب الله خواسته بود که آهنگ جنگ را کاهش دهد و در دام اسرائیل نیفتد، چون این امر هم برای شبه نظامی های لبنانی و هم برای حکومت سوریه خطرناک است. قاسم درباره راهبرد گام به گام مطالعه شده حزب الله و نیز تحلیل رفتن قوای اسرائیل پس از یک سال جنگ در نوار غزه صحبت کرده بود. نعیم قاسم و حسن نصرالله با منتفی دانستن خطر تهاجم اسرائیل، مرتکب یک اشتباه ارزیابی شدند. 

نصرالله در ۲۷ سپتامبر کشته شد و حکومت اسد رودررو با چالشی قرار گرفت که از زمان آغاز انقلاب سوریه در مارس ۲۰۱۱ پیچیده ترین و موضوع آن کنترل مرز سوریه- لبنان بود که اهمیتی راهبردی برای حزب الله، حکومت ایران و نیز اسرائیل داشت.

نقش مرکزی حزب الله

ارزیابی رهبران حکومت ایران این بود که شکست خردکننده حزب الله، عوارضی منفی بر امنیت ملی خودشان دارد. تا آن زمان، وجود حزب الله عاملی بازدارنده برای حکومت ایران و برنامه هسته ای آن به عنوان خط مقدم رودررویی و یک عامل تهدید از سوی تهران نسبت به اسرائیل و ایالات متحده بود. همچنین، نیروهای شبه نظامی نقشی موثر در حمایت فنی و تدارکاتی از شبه نظامی های تحت حمایت حکومت ایران در عراق و حوثی های یمنی داشتند. 

همچنین، حزب الله در نجات حکومت بشار اسد در نخستین سال های انقلاب علیه آن، به ویژه در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ سهم داشت. بنابراین، تهران معتقد بود که شکست سخت حزب الله خطری برای امنیت ملی و به ویژه برنامه هسته ای خودش دربرابر اسرائیل محسوب می شود. 

به این دلیل بود که حمایت از حزب الله از طریق مرز سوریه- لبنان، به هر قیمتی که باشد، اولویت راهبردی حکومت ایران شد. قیمتی که به خصوص بشار اسد، که نگاهش به اسرائیل دوخته شده بود، را نگران کرد.

در سوی اسرائیل، در صحنه سوریه دو پرونده دارای اولویت است: 

نخستین پرونده مربوط به مرز سوریه- لبنان 

و پرونده دوم درباره شبه نظامی های مورد حمایت ایران است. با توجه به خودداری تهران و حزب الله از پذیرش شکست و دادن امتیازهایی که دولت اسرائیل را ترغیب به پایان دادن به عملیات نظامی در لبنان کند، این دغدغه ها می توانست تشدید شود. با این همه، تل- آویو با مشکل تداوم تهاجم در کوتاه مدت، پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا – به رغم تجدید انتخاب دونالد ترامپ- رودررو بود و به این خاطر تصمیم به جلوگیری از نفوذ پذیری مرز سوریه- لبنان گرفت. گواه این امر اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است: 

«ما خط لوله اکسیژن رسانی به حزب الله، که ایران را به سوریه متصل می کند، را خواهیم بست (۱)».

۳ سناریوی نظامی

برای بستن این مرز، درعمل ۳ سناریوی نظامی روی میز دولت اسرائیل است: 

نخستین سناریو تشدید تهاجم نظامی زمینی به خاک لبنان به سوی دشت بقاع، مناطق بعلبک و هرمل برای کنترل مرز است. این سناریو به نظر بسیار پرهزینه و پیچیده می رسد.

سناریوی دوم حمله زمینی جدید به جنوب غربی خاک سوریه، به سوی قنیطره، سپس غرب دمشق به سوی قلمون و حمص است تا مرز از سوی سوریه بسته شود. این سناریو به مشکل حضور روسیه در سوریه برمی خورد و هزینه آن به دلیل حضور شدید شبه نظامی های حکومت ایران بسیار زیاد است.

سومین سناریو این است که اسرائیل حملات هوایی خود در دو سوی مرز را تشدید کند. از زمان آغاز عملیات علیه حزب الله، نیروی هوایی اسرائیل دهها حمله کرده و گذرگاه های رسمی یا غیررسمی در سطح مرز سوریه و لبنان را هدف قرار داده است. اسرائیل همچنین ۳ تن از مدیران واحد ۴۴۰۰، وابسته به حزب الله و مسئول تأمین مالی و تدارکاتی گروه از خاک سوریه از جمله مهم ترین آنها، جعفر قصیر – که از نزدیکان شخص بشار اسد بوده- را کشته اما به نظر نمی آید که این حملات چندان کارآمد بوده باشد.

با توجه به این دانسته ها، اسرائیل به بشار اسد درمورد ضرورت تصمیم گیری درباره بستن مرزهای خود اخطار داده، اما او هنوز به این اخطار پاسخ مشخصی نداده است.

مجمع الجزایر سوریه

L'image montre une carte géographique de la Syrie et de ses régions voisines. On peut y voir les frontières du pays, avec des zones colorées qui pourraient représenter différents contrôles territoriaux ou groupes. La partie rouge semble indiquer un territoire principal ou sous contrôle d'un certain groupe, tandis que le jaune et le vert peuvent symboliser d'autres zones de contrôle ou d'influence. Il y a aussi des inscriptions en arabe sur la carte, indiquant probablement des villes ou des gouvernorats. Les étiquettes géographiques sont disposées de manière à donner un aperçu des régions et des routes importantes dans cette zone.

شرح نقشه:
در قرمز: منطقه تحت کنترل بشار اسد
در رنگ سبز و خاکستری: عفرین و تل ابیض-سرکنیه، منطقه تحت کنترل ترکیه
در سبز تیره: ادلب، منطقه تحت کنترل حیات تحریر الشام (HTC)
در زرد: منطقه تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF)

در چنگ تهران

پس از آغاز انقلاب سوریه، حکومت ایران به دخالت نظامی در سوریه پرداخت و مستقیما از بشار اسد حمایت کرد و با پشتیبانی از شخصیت های مهم نظامی و ایجاد روابط با مدیران دستگاه های امنیتی، نفوذ خود را در حکومت سوریه گسترش داد. همچنین، تهران روابطی با پیمانکاران سوری نزدیک به حکومت سوریه ایجاد کرد. این دخالت در امور سوریه به طور موازی منجر به فرستادن هزاران جنگجوی شبه نظامی تحت حمایت ایران شد که از عراق و لبنان می آمدند. به این ترتیب، 

ایران به تدریج از موقعیت متحد حامی بشار اسد، تبدیل به شریک در اداره خاک سوریه شد. این واقعیت بشار اسد را واداشت که قبل از گرفتن هر تصمیم مخالف منافع حکومت ایران، از جمله در مناطق تحت کنترل آن، تعمق و تأمل کند. درگیری احتمالی درباره یک مسئله راهبردی با مدیران حکومت ایران می توانسست عوارض وخیمی در وضعیت امنیتی و اقتصادی سوریه و حتی خود بشار اسد داشته باشد. برمبنای این دغدغه ها بود که بشار اسد به روسیه متوسل شد.

این نخستین بار نیست که دمشق در بحرانی که تهران در آن دخیل است و تهدیدی برای ثبات حکومت سوریه به شمار می رود، از مسکو درخواست کمک می کند. فاروق الشرع، معاون اسبق ریاست جمهوری سوریه و مسئول امور خارجی آن، در کتاب خود با عنوان «داستان ازدست رفته» به واکنش حافظ اسد پس از درگرفتن جنگ عراق و ایران می پردازد:

حافظ اسد با شتاب اقدام به امضای یک عهدنامه دوستی و همکاری بین سوریه و اتحاد شوروی در ۸ اکتبر ۱۹۸۰ کرد، درحالی که پیش از آن همیشه در انجام این کار تردید کرده بود. این اقدام به مقتضای تغییر وضعیت جدید بود

بشار اسد، در یک دیدار ناگهانی از مسکودر ژوئیه ۲۰۲۳ با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار کرد. پوتین به او نشان داد که وضعیت منطقه رو به وخامت می رود و سوریه مستقیما در این امر دخیل است. این درحالی بود که روسیه، به رغم وجود جنگ در اوکراین و داشتن همکاری رهبردی با تهران، همواره روابط تنگاتنگی با اسرائیل داشته است. از اینجا است که مسئله اصولی سردرگمی بشار اسد درباره مرز سوریه- لبنان پیش می آید: آیا مسکو در کنار تهران، تل- آویو یا دمشق قرار خواهد گرفت ؟

در ۸ سپتامبر، در منطقه مصیاف، بالگردهای اسرائیلی دست به عملیاتی نظامی علیه تأسیسات و پایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زدند که به نظر می رسید محل تولید کلاهک برای موشک های بالیستیک باشد. در پایگاه روسی حمیمیم، واقع در چند کیلومتری این منطقه آرامشی احتیاط آمیز حکمفرما بود. سامانه های دفاع ضد هوایی اس- ۴۰۰ این پایگاه، با آن که اقدام نظامی اسرائیل را رهیابی کرده بودند، هیچ واکنشی نشان ندادند. این شیوه ای است که مسکو همواره درمورد حملات هوایی اسرائیل علیه منافع ایران در سوریه به کار می برد. روس ها بین منافع خود و تهران در سوریه تمایز قائلند و اولویت را به حکومت سوریه و حفظ پایگاه های خود در سواحل سوریه می دهند که تنها مدخل دسترسی آنها به دریای مدیترانه است. به این دلیل است که واکنش مشخصی از سوی روسیه دیده نمی شود.

برگ های کرملن

پیش از به قدرت رسیدن آیت الله روح الله خمینی و حتی پس از آن، اتحاد شوروی در فهرست متحدان ایران نبود. در طول جنگ اول خلیج [فارس] بین ایران و عراق، اتحاد شوروی تجهیزاتی به تهران نداد ولی از بغداد حمایت کرد و تدارکات و هواپیماهای جنگی، موشک و مهمات به آن داد. به نظر می آید که امروز مسکو و تهران روابطی پیچیده تر از چیزی دارند که سیاستمدارهایشان وانمود می کنند. پوتین تأکید می کند که جمهوری اسلامی یک متحد راهبردی روسیه است و علی خامنه ای، رهبر انقلاب هم بر دوستانه بودن روابط با مسکو و نزدیک شدن دو کشور دربرابر «غرب» تأکید می کند. با این همه، در پس این گفته ها تناقض هایی آشکار وجود دارد. به عنوان نمونه، درمورد تهاجم روسیه به اوکراین، تهران به صورتی مهم با دادن موشک های برد متوسط و دور، پهپاد و تأمین فناوری برای ساخت آن در روسیه از این کشور حمایت می کند، ولی در یمن ماهیت این اتحاد تغییر می یابد. به رغم درخواست های مکرر حکومت ایران و حوثی ها برای تحویل موشک های زمین- دریای یاخونت ساخت روسیه، مسکو هنوز در انجام این کار تردید دارد. مشابه این تردید در مورد تحویل سامانه ضد هوایی اس – ۴۰۰ به تهران هم وجود دارد که حکومت ایران همچنان امیدوار به تحویل گرفتن آن از روسیه است و این امربه ویژه پس از حمله اسرائیل در ۲۶ اکتبر بیشتر هم شده است. توجیه روسیه درمورد موضعی که دارد، پیچیدگی وضعیت است. بنابراین، روابط بین روسیه و حکومت ایران بسته به هر مورد یا پرونده، از جمله در صحنه سوریه تغییر می یابد و مسکو در درگیری ایران – اسرائیل عقب می نشیند.

با متصل کردن رشته ها بین تهران و تل- آویو با دمشق، سوریه دربرابر معادله ای قرار می گیرد که ثبات کاخ ریاست جمهوری آن را تهدید می کند. حکومت ایران می پندارد که بسته شدن مرز سوریه- لبنان موجب تسریع شکست حزب الله و تهدید امنیت ملی خودش می شود. از سوی دیگر، اسرائیلی ها هم می دانند که برای تضعیف حزب الله و ایجاد مانع در راه بازسازی توان نظامی آن، اسد می باید مرز خود با لبنان را ببندد. روس ها حاضر نیستند که در این درگیری مداخله کنند، لذا سعی می کنند بدون دست زدن به اقدامات مشخص، به نیات دو طرف پی ببرند تا درصورت لزوم، بتوانند نقش میانجی را بازی کنند یا از یکی دربرابر دیگری حمایت نمایند. اسد در این میان بین متحدی که او را به سوی مهلکه می راند و متحد دیگری که از دور به صحنه می نگرد و همسایه ای که تهدیدهایش جدی است گیر کرده است.

سوریه بشار اسد بین این ۳ طرف در دام افتاده است.

کشته شدن حسن نصرالله توسط اسرائیل و علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری اسبق یمن در ۴ دسامبر ۲۰۱۷ توسط حوثی ها، بی تردید با موافقت حکومت ایران، مایه نگرانی حکومت سوریه است. این را نیز باید درنظر داشت که از دید اسرائیلی ها، بشار اسد بیش از پیش، نه یک رییس جمهوری مفید برای منافعشان، بلکه تهدیدی برای امنیت ملی و برنامه های منطقه ای شان است. اما گرفتن تصمیم خلاص شدن از شر او، تنها با موافقت ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه امکان پذیر است.

هفت میلیون ایرانی در معرض ابتلا به تومور مغزی با استمرار آلودگی هوا

 هفت میلیون ایرانی در معرض ابتلا به تومور مغزی با استمرار آلودگی هوا


آلودگی هوا وهفت میلیون بیماری خطر ناک توموری وروانی

متخصص مغز و اعصاب: آلاینده‌های هوا مستقیم و غیرمستقیم با بیماری‌های مختلف مغزی و روانی ارتباط دارند.

هم‌زمان با استمرار آلودگی هوا در تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران، دکتر آرمان سورانی یان‌چشمه، متخصص و جراح مغز و اعصاب، ضمن هشدار درباره پیامدهای ادامه این وضعیت، تصریح کرد که هفت میلیون ایرانی در معرض ابتلا به تومور مغزی قرار دارند.

این جراح مغز و اعصاب با تاکید بر تاثیر آلودگی هوا در ابتلا به بیماری‌های مغز و اعصاب و اختلال‌های روانی، هشدار داد که وضعیت کنونی می‌تواند در سال‌های آینده به یک بحران بهداشتی بزرگ تبدیل شود.

دکتر سورانی، با استناد به داده‌های مطالعات علمی بین‌المللی توضیح داد که آلاینده‌های هوا مستقیم و غیرمستقیم با بیماری‌های مختلف مغزی و روانی ارتباط دارند و همان‌طور که سیگار موجب سرطان‌ ریه و حنجره می‌شود، آلودگی هوا نیز ساختار بدن انسان را به مرور زمان تخریب می‌کند.

این متخصص به‌طور خاص به ارتباط آلاینده‌ها با تومورهای مغزی، اختلالات خلقی مانند افسردگی و اسکیزوفرنی و حتی اختلال دوقطبی اشاره کرد و افزود: «تحقیقات نشان داده‌اند که آلودگی هوا موجب افزایش بروز تومورهای مغزی، به‌ویژه تومورهای بدخیم می‌شود، زیرا ترکیبات شیمیایی مانند گازهای کربن مونوکسید و ترکیبات گوگردی موجود در آلاینده‌ها در بروز تومورهای مغزی موثرند و بر اساس مطالعات، افزایش هفت درصدی در ابتلا به تومورهای مغزی بدخیم در پی افزایش آلاینده‌های هوا پیش‌بینی می‌شود.»

دکتر سورانی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد توضیح داد که بروز تومورهای مغزی بدخیم مانند گلیوبلاستوم مولتی‌فورم که از شایع‌ترین انواع تومورها در مغزند، از جمله مشکلاتی به‌شمار می‌روند که بیشترین ارتباط را با آلودگی هوا دارند.

به گفته این متخصص، این نوع تومورها معمولا عمر بیمار را بین شش ماه تا دو سال کاهش می‌دهند و تاکنون درمان قطعی برای آن‌ها یافت نشده است. اما کشورهای پیشرفته برای جلوگیری از شیوع این بیماری‌ها به‌تدریج میزان انتشار آلاینده‌ها را کاهش داده‌اند. با این حال، در ایران، چیزی که مشاهده می‌شود این است که وضعیت هر سال نسبت به سال قبل بسیار بدتر می‌شود؛ یعنی نه‌تنها آلاینده‌ها کم نمی‌شود بلکه بیشتر هم می‌شوند.

سورانی تاکید کرد که مسئولان جمهوری اسلامی باید به این بحران توجه داشته باشند و به‌ویژه در مورد آلاینده‌های صنعتی و کارخانه‌ها برای کاهش آلایندگی‌ها اقدام‌هایی موثر اتخاذ کنند.

او در ادامه گفت که آلودگی هوا نه‌تنها با بیماری‌های جسمی بلکه با اختلالات روانی نیز در ارتباط است و می‌تواند باعث اختلالات خلقی، افسردگی، اختلال حافظه و هوش، پارکینسون و حتی اسکیزوفرنی شود. آمارها هم از افزایش بیماری‌های روانی در ایران در پی آلودگی هوا حکایت دارند.

روز سه‌شنبه چهارم دی‌ماه در شرایطی که آلودگی هوای تهران در وضعیت «خیلی ناسالم برای همه گروه‌ها» قرار گرفت، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم، ادعا کرد منشا آلودگی هوا در ایران تحریم‌های بین‌المللی است. وزارت بهداشت نیز در عملکردی منفعلانه، به صدور هشدارهایی برای مردم کفایت کرد و از آنان خواست از تردد در فضاهای عمومی خودداری کنند و ماسک بزنند.

یکی از مهم‌ترین عوامل تشدید آلودگی هوا در سال جاری، مصرف گسترده مازوت در نیروگاه‌ها و صنایع ایران است. بر اساس گزارش‌های رسمی، بیش از ۴۰ درصد از نیروگاه‌های ایران به دنبال کمبود گاز طبیعی و افزایش تقاضای برق در زمستان امسال، از مازوت استفاده کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌های وزارت بهداشت، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۰ هزار نفر به دلیل مشکلات مرتبط با آلودگی هوا جانشان را از دست داده‌اند. همچنین، بهره‌وری نیروی کار به دلیل غیبت‌های ناشی از بیماری‌های مرتبط با آلودگی کاهش یافته و از نظر اجتماعی، نیز تداوم آلودگی هوا زندگی عادی مردم را با اختلال مواجه کرده است. 

آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ‌ومیر زودرس در جهان بعد از فشار خون بالا، استعمال دخانیات و سوءتغذیه است و سالانه موجب مرگ زودرس میلیون‌ها نفر می‌شود. ایندپندنت فارسی