کانادا حکم اخراج برادر صادق و علی لاریجانی را صادر کرد
دولت کانادا حکم اخراج باقر اردشیر لاریجانی، از برادران لاریجانی، از این کشور را صادر کرد.
طبق بیانیه دولت، باقر اردشیر لاریجانی، ۶۲ ساله که در شهریور ۱۳۹۶ به عنوان مقیم دائم به همراه زن و پسرش وارد کانادا شد، به اخراج از این کشور محکوم شده است.
بنا بر این بیانیه بخش تجدیدنظر اداره مهاجرت و پناهندگان دولت کانادا با درخواست تجدیدنظر باقر اردشیر لاریجانی مخالفت کرده است.
بر اساس حکم صادره در تاریخ ۵ بهمن سال ۱۴۰۲، جلسه دادرسی در تاریخ ٨ آذر ۱۴۰۲ انجام شده و با درخواست تجدیدنظر شاکی برای لغو حکم اخراج با استناد به دلایل «بشردوستانه و دلسوزانه» مراقبت از مادر مریض او در ایران مخالفت شده است.
باقر اردشیر لاریجانی در تابستان ۱۳۹۶ بر اساس ردهبندی «مهارت شخصی» به عنوان پزشک، به همراه زن و پسرش به عنوان مقیم دائم وارد کانادا شده است. اکنون پسر ۳۰ ساله او شهروند کانادا است و درخواست همسر او برای دریافت شهروندی در دست بررسی است.
دختر لاریجانی نیز که در همان سال مقیم دائم کانادا شد، طی سالهای گذشته در ایالات متحده آمریکا اقامت داشته است.
در حکم صادره آمده است که تجدیدنظرخواه در دوران بهرهمندی از اقامت دائم کانادا، حدود ۳۰۰ روز را در این کشور به سر برده و همچنان در سمت خود به عنوان استاد دانشگاه تهران فعالیت کرده است.
باقر اردشیر لاریجانی در روز ٢٣ مهر ۱۴۰۱ یعنی ١٢ روز پیش از تاریخ انقضای کارت اقامت دائم خود قصد ورود به کانادا از طریق فرودگاه بینالمللی ونکوور را داشته که به دلیل عدم حضور در کانادا به مدت حداقل ۷۳۰ روز طی پنج سال گذشته حکم اخراج او صادر شده است.
او مدعی بوده که به دلیل نگهداری از مادر مریض خود در ایران مجبور به گذراندن عمده وقت خود در این کشور بوده و چنان چه اقامت دائم کانادا از او پس گرفته شود، با دشواری جدایی از خانوادهاش مواجه خواهد شد.
طبق حکم صادره، مادر برادران لاریجانی از سال ۱۳۹۴ مریض بوده و باقر که در طبقه بالایی محل زندگی مادرش در تهران اقامت دارد، نقش نگهداری از او را بر عهده داشته است. در این حکم آمده که وضعیت سلامتی مادر لاریجانیها از سال ۱۳۹۷ رو به وخامت گذاشته و از سال ۱۴۰۱ به زوال عقل مبتلا شده است.
در این حکم همچنین آمده که باقر در حالی میگوید از مادر خود مراقبت کرده که سه برادر او در تهران زندگی میکنند و یک برادر بین ایران و اسپانیا رفت و آمد میکند.
به رغم ادعای باقر لاریجانی مبنی بر مراقبت از مادرش، او مدت زمان زیادی را در راستای انجام امور خود خارج از ایران سپری کرده و این اقدام او پیامد عمدهای برای مادرش نداشته است و در این مدت، یک پرستار سالمندان از مادر لاریجانیها مراقبت کرده است.
در بخش دیگری از حکم آمده است که باقر اردشیر لاریجانی دو ملک در کانادا دارد و از زمان اقامت دائم در کانادا، مالیات بر درآمده را پرداخت کرده است، اما «منبع درآمد اعلامشده در اظهارنامه مالیاتی وی مشخص نیست.»
از دیگر نکات قابلتوجه در حکم مزبور این است که سه نفر از چهار نفری که نامه حمایت از باقر اردشیر لاریجانی ارائه کردهاند، مقیم واحدهای آپارتمانی در همان ساختمانی هستند که او مالک یک واحد آن است.
طبق این حکم، پسر لاریجانی ۳۰ ساله لاریجانی مدعی شده که در صورت بازگشت به ایران، باید خدمت اجباری سربازی انجام دهد و به همین دلیل نمیتواند به ایران بازگردد.
در این حکم همچنین آمده است که دشواری جدایی از خانواده در صورت درخواست همسر باقر اردشیر لاریجانی برای اخذ ویزای توریستی کانادا برای همسرش تقلیل خواهد یافت. او همچنین میتواند با کمک مالی به پسرش به منظور تاسیس کسب و کار و همکاری با او، در آینده مقیم کانادا شود.
دولت کانادا روز سهشنبه ۱۲ تیر اعلام کرده بود که روند اخراج پنج ایرانی دیگر مظنون به همکاری با «رژیم» از کانادا آغاز شده است. هرچند مقامات اداره مهاجرت اسامی «اخراجیها» را در اختیار رسانهها قرار نداده بودند.
تلویزیون گلوبالنیوز کانادا به نقل از آژانس خدمات مرزی این کشور اعلام کرده بود که این مظنونان، از مقامات بلندپایه «حکومت سرکوبگر ایران» بودهاند.
این رسانه از هیئت مهاجرت و پناهندگان کانادا خواسته تا جلسات دادگاه رسیدگی به پرونده اخراج این افراد را به صورت علنی برگزار کند.
بنا بر این گزارش کانادا که از خرداد امسال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است گفته بود این افراد تحت تحریمهای تصویب شده در سال ۲۰۲۲ که دهها هزار مقام ارشد ایرانی از جمله اعضای سپاه پاسداران را از حضور در کانادا منع میکند، با اخراج مواجه هستند.
گفتنی است دولت کانادا، روز چهارشنبه ۳۰ خرداد اعلام کرد که تصمیم گرفته سپاه پاسداران را «تحت مقررات کیفری» به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند.
تروریستی شناختن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط دولت کانادا با واکنش مثبت فعالان سیاسی، مدنی، حقوق بشری و چهرههای شاخص مخالف جمهوری اسلامی همراه شد؛ بسیاری از اروپا و استرالیا خواستهاند تا اقدامی مشابه انجام دهد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر