احتمال تحویل پدافند موشکی "اس ۳۰۰" روسیه به ایران
وزیران دفاع ایران و روسیه در پی مذاکره در تهران٬ موافقتنامهای را امضا
کردند که علاوه بر فراهم کردن بستر تقویت همکاریهای دفاعی٬ میتواند
اختلافات موجود درباره تحویل سیستم موشکی اس۳۰۰ به ایران را برطرف کند.
با موافقتنامهای که روز سهشنبه (۳۰ دی٬ ۲۰ ژانویه) پس از مذاکرات وزیران
دفاع ایران و روسیه در تهران امضا شد٬ قرار شد که روابط دفاعی دو کشور
تقویت شده و موانع موجود بر سر راه انتقال سامانه دفاع موشکی اس۳۰۰ به
ایران برطرف شود.خبرگزاریهای وابسته به دولت در ایران و روسیه گزارش دادهاند که سرتیپ حسین دهقان٬ وزیر دفاع ایران و ارتشبد سرگئی شویگو٬ وزیر دفاع روسیه٬ پس از امضای این موافقتنامه ابراز امیدواری کردند که زمینههای انتقال سامانه دفاع موشکی اس۳۰۰ به ایران که قرارداد آن به رغم پرداخت مبلغ مورد توافق از سوی ایران در پی اعمال فشارهای آمریکا و همپیمانان غربیاش در سال ۲۰۱۰ لغو شده بود٬ بار دیگر فراهم شود.
خبرگزاری دولتی ریا نووستی روسیه با تایید طرح مجدد موضوع انتقال سیستم دفاع ضدهوایی اس۳۰۰ به ایران٬ به نقل از وزیر دفاع روسیه گزارش داد که علاوه بر گام برداشتن در مسیر تقویت همکاریها در زمینه اقتصاد نظامی و تکنولوژیهای تسلیحاتی٬ ممکن است انتقال سیستمهای دفاعی نظیر اس۳۰۰ و اس۴۰۰ به ایران هم در دستور کار قرار گیرد.
هنوز جزئیات بیشتری درباره سرنوشت این قرارداد منتشر نشده است. دمیتری مدودف٬ رئیسجمهور وقت روسیه در سال ۲۰۱۰ و در پی تصویب تحریمهای سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی و با فشارهای واردشده از سوی آمریکا و اسرائیل٬ قرارداد انتقال این سیستم پیشرفته دفاع ضد موشکی به ایران را لغو کرده بود.
مخالفت آمریکا و اسرائیل با انتقال اس۳۰۰ به ایران
استدلال آمریکا و اسرائیل برای ممانعت از انتقال سیستم موشکی اس۳۰۰ به ایران این بود که این سامانه میتواند مانع از حملات هوایی احتمالی به تاسیسات هستهای ایران شود.
وزیر دفاع ایران در کنفرانس خبری پس از امضای این موافقتنامه گفت: «ایران و روسیه تحلیل واحدی نسبت به مقوله تروریسم دارند و شرایط حاکم بر منطقه و مسائل بینالمللی اقتضا میکند که (دو کشور) با همکاریهای خود بر ثبات و امنیت جهانی تاثیر بگذارند.»
وزیر دفاع روسیه هم گفت که در پی اعمال تحریمهای غرب که حالا پس از ایران اقتصاد این کشور را هم هدف قرار داده و آن را دچار بحران کرده٬ روابط ایران و روسیه تقویت شده و دو کشور با توجه به اینکه "دیدگاههای بسیار نزدیک و در برخی موارد کاملا مشابه دارند" مایلاند همکاریهای خود را در دیگر حوزهها هم ارتقا دهند.
سامانه دفاع ضد موشکی اس۳۰۰ که برد آن به ۲۰۰ کیلومتر میرسد٬ از جمله تسلیحات دفاعی جنجالبرانگیزی است که تمایل فروش آن به کشورهای خاورمیانه از سوی روسیه٬ بارها با واکنش منفی کشورهای غربی روبرو شده است. اس۳۰۰ میتواند تا ۱۰۰ هواپیما و موشک بالستیک را در ارتفاعات مختلف در آسمان ردگیری کرده و برای خنثی کردن آنها اقدام کند
دويچه وله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر