۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۷, دوشنبه

حضور افراد «سابقه‌دار و غریبه» در میان بازداشت‌شدگان دانشگاه کلمبیا

حضور افراد «سابقه‌دار و غریبه» در میان بازداشت‌شدگان دانشگاه کلمبیا


دانشگاه کلمبیا وحضور غریبها برای حمایت از فلسطین 

مسئولان دانشگاه کلمبیا: 30 درصد دستگیرشدگان در «هامیلتون هال» وابسته به این دانشگاه در سه‌شنبه گذشته، هیچ ارتباطی با دانشگاه کلمبیا ندارند

 دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک ظرف چند روز گذشته با پایان تحصن دانشجویان حامی فلسطین به دنبال حمله پلیس و دستگیری ده‌ها نفر از جمله دست‌کم 30 دانشجو، شش فارغ التحصیل و دو کارمند دانشگاه، به کانونی خبرساز تبدیل شده است.

پلیس ده‌ها نفر را به سرقت و تعرض به دارایی‌ها متهم کرد و چادرها را تخلیه کرد که برپایی ده‌ها تظاهرات مشابه در دانشگاه‌های سراسر جهان را به دنبال داشت.

به گفته کارشناسان، اعتراضات بزرگ و دامنه‌داری نظیر رخدادهای دانشگاه کلمبیا، عملا به جذب گروه‌هایی با ایدئولوژی‌ها و انگیزه‌های متفاوت به این تحرک انجامید به طوری که طبق گفته مسئولان دانشگاه کلمبیا، 30 درصد دستگیرشدگان در «هامیلتون هال» وابسته به این دانشگاه در سه‌شنبه گذشته، هیچ ارتباطی با دانشگاه کلمبیا ندارند.

با این حال هنوز میزان تاثیرگذاری «عوامل غریبه» بر این جنبش فراگیر اعتراضی در دانشگاه کلمبیا و دانشکده‌های مجاور در طول بیش از دو هفته، روشن نیست.

برخی از تظاهرکنندگان دانشجو تاکید کردند، روایت نقل شده توسط مقامات شهر و دانشگاه در مورد حضور«غریبه‌های خطرناک» که از تظاهرات سوء استفاده کردند، مغرضانه بوده و با انگیزه‌های پنهانی است.

13 نفر غیر مرتبط با دانشگاه

سخنگوی دانشگاه کلمبیا فاش کرد که دست کم 13 نفر از بازداشت شدگان، هیچ وابستگی به دانشگاه نداشتند و بقیه شامل حداقل 14 دانشجو هستند که 9 نفر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دو کارمند هستند.

«ان‌بی‌سی نیوز» به نقل از سخنگوی دانشگاه کلمبیا آورد که 6 دانشجوی دیگر از دانشکده‌های وابسته به این دانشگاه بودند.

بن چانگ، معاون ارتباطات دانشگاه کلمبیا نیز توضیح داد که بخش بزرگی از کسانی که قانون را زیر پا گذاشتند و «هامیلتون هال» را اشغال کردند، غریبه بودند.

طبق گفته چانگ، «اکثر 14 بازداشتی از دانشجویان دوره کارشناسی بودند و دو کارمند دانشگاه و افراد غریبه غیر وابسته به دانشگاه هم جزو دستگیر شدگان هستند».

«ان‌بی‌سی نیوز» اسامی ثبت شده در اسناد دادگاه‌ها را با اسامی و مشخصات موجود در راهنمای ایمیل دانشگاه کلمبیا تطبیق داد که روشن شد همان درصد افراد غیر مرتبط با این دانشگاه در میان دستگیرشدگان هستند. دست‌کم 8 نفراز دستگیرشدگان در «هامیلتون هال»، بالای 30 سال دارند که دو کارمند دستگیر شده، پژوهشگرانی تازه کار هستند که در آزمایشگاه‌های این دانشگاه کار می‌کنند.

طبق بیانیه شهردار نیویورک و اداره پلیس این شهر روشن شد که از 112 بازداشت شده دانشگاه کلمبیا در سه‌شنبه گذشته، 32 نفر یا 29درصد، هیچ وابستگی به این دانشگاه ندارند.

همچنین 102 نفر از 170 دستگیر شدگان (60 درصد) دانشکده شهر نیویورک نیز هیچ ارتباطی با دانشگاه ندارند.

هویت غریبه‌ها

یکی از غریبه‌های بازداشت شده، جیمز کارلسون است که قبلاً به اتهام کشیدن پرچم اسرائیل از دست مردی در نزدیکی محوطه دانشگاه و به آتش کشیدن آن، تحت بازجویی قرار گرفت.

این اولین بارنیست که کارلسون که هیچ ارتباطی با دانشگاه کلمبیا ندارد، قانون را زیر پا می‌گذارد. به گفته یک مقام ارشد مجری قانون، او در سال 2005 در جریان اعتراض خشونت آمیز سازماندهی شده توسط یک گروه آنارشیست در سانفرانسیسکو، دستگیر شد.

کارلسون، مدافع 40 ساله حقوق حیوانات، در میان گروهی از «غریبه‌های کارکشته» بود که از سوی اداره پلیس شهر نیویورک و شهردار شهر به عنوان ایفاگر نقشی مهم در تصرف «هامیلتون هال» مشخص شدند.

کارلسون که کودی کارلسون و کودی تارلسون نیز نامیده می‌شود، مسن‌ترین معترضی بود که در داخل «هامیلتون هال» دستگیر شد.

به گفته یک مقام پلیس نیویورک، این مرد 40 ساله از زمان آغاز حمله اسرائیل به غزه، مکرراً در اعتراضات در سراسر نقاط این شهر حضور داشته است.

به گفته یک مقام ارشد مجری قانون، گروه غریبه‌هایی که سه‌شنبه در کالج شهر نیویورک دستگیر شدند، یک مرد 32 ساله دارای سوابق بازداشت‌های مرتبط با اعتراضات مربوط به سال 2012 در کالیفرنیا را نیز شامل شد.

طبق گفته او، فرد دستگیر شده، رودی رالف مارتینز، دارای سابقه کیفری در منطقه نیویورک است که سوابقش، اتهاماتی مربوط به رفتار نامنضبط، مقاومت در برابر دستگیری و اخلال در اجرای عدالت را شامل می‌شود.

آغاز اعتراضات دانشجویی در آمریکا

جرقه تحرکات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا از تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا زده شد که به سرعت به دیگر دانشگاه‌های آمریکا نیز کشیده شد و به دستگیری صدها دانشجو، استاد و کنشگران توسط پلیس انجامید که ظرف مدت کوتاهی آزاد شدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر