با افزایش انتقادات از کابینه پیشنهادی، پزشکیان از منتقدان خواست «صبر» کنند
با گذشت دو روز از معرفی وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان، رئیسجمهور اصلاحطلب به مجلس ایران، شدت گرفتن انتقادات درباره ترکیب وزرا و نادیده گرفتن وعدههای قبلی سبب شد تا پزشکیان از منتقدان بخواهد «صبر» پیشه کنند.
رئیسجمهوری ایران در اشاره به این مخالفتهای فزاینده با انتشار پستی در شبکه «ایکس»، نوشت: « توجه و حساسیت شما در انتخاب اعضایکابینه ارزشمند است؛ صبر کنید کابینه کار کند».
او همچنین اینکه به گفته او «بیتفاوتی» به رفتار سیاستمداران، جای خود را به «انتقاد داده است» به منزله «یک گام به جلو» خوانده است.
اما همین پست پزشکیان در شبکه «ایکس» که در ایران فیلتر است نیز پس از تنها یک ساعت با صدها کامنت مخالف روبرو شده و از جمله یک کاربر در پاسخ به او نوشته است: « دکتر جان! بیمار اورژانسی زیر دستتون هست. صبر کردن برای وقتیه که بیمار در وضعیت استیبل (پایدار) قرار داره. لطفا این آزمون و خطا را بگذارید برای بعد.»
با اینکه پیش از این اعلام شده بود پزشکیان در انتخاب وزرا نظر شورای راهبری که خودش آن را به ریاست محمدجواد ظریف مشاور ارشدش در کارزار انتخاباتی تشکیل داده و همچنین بررسی و مشورت با مجلس را در نظر میگیرد و با صلاحدید علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی به معرفی کابینه به مجلس میپردازد اما ترکیب اعضای کابینه پیشنهادی با انتقادات بسیاری روبرو شد.
مسعود پزشکیان قبل و بعد از انتخاب به عنوان نهمین رئیسجمهور ایران وعده داده بود که اقلیتها در کابینه او جایگاه خود را خواهند یافت. اما پس از معرفی وزرا به مجلس مشخص شد که هیچ یک از اقلیتهای مذهبی رسمی در ایران جایی در کابینه او ندارند و برخی از استانهای کشور نظیر سیستان و بلوچستان نیز همچنان در فهرست فراموش شدگان قرار دارند.
مسعود پزشکیان همچنین وعده داده بود که زنان در کابینه او حضور خواهند داشت اما در فهرست وزرای پیشنهادی فقط نام فرزانه صادق برای وزارت راه و شهرسازی دیده میشود و با وجود انتقادات گسترده در این باره، محمدرضا عارف، معاون رئیسجمهور در آیین تودیع و معارفهمعاونین زن ریاست جمهوری گفت: «جامعه ما از نظر روانی آمادگی زعامت، هدایت و رهبری زنان را ندارد».
این گفتههای عارف کمتر از دو سال پس از اعتراضات سراسری که با نام «زن، زندگی، آزادی» شناخته شده و به رهبری زنان در سراسرکشور رخ داد با امواجی از خشم و اعتراض همگانی روبرو شد
تا آنجا که روز بعد یعنی سهشنبه ۲۳ مرداد، معاون رئیسجمهور در پستی در شبکه «ایکس» خواستار «استفاده از مدیران زن و جوان» شد که این پست او هم با کامنتهای انتقادآمیز بسیاری روبرو شد.
در فهرست وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان، وزرای اطلاعات، نیرو و دادگستری دولت رئیسی ابقا شدهاند. ابقای اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات در سمت خود یکی از موضوعات مورد بحث در میان منتقدان دولت بوده است، زیرا پس از ترور اسماعیل هنیه رهبر سیاسی حماس در تهران، همه انگشتهای اتهام برای ناکارآمدی و نفوذ اطلاعاتی به سوی این وزارتخانه رفت که کمی پیش از آن مدعی نابودی شبکههای مرتبط با اسرائیل شده بود. با این حال علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی بطور معمول و براساس تفسیر قانون اساسی از اختیارات ولیفقیه و اختیارات فرماندهی کل قوا، در زمینه انتخاب وزیر اطلاعات، اعمال نظر میکند.
از سوی دیگر، پزشکیان در کارزار انتخاباتی خود وعده به کار گماردن جوانان را داده بود اما میانگین سنی کابینه پیشنهادی او بالای ۶۰ سال است که ممکن است به یکی از مسنترین دولتهای جهان از نظر میانگین سنی بدل شود. خود او با ۷۰ سال سن، مسنترین رئیسجمهور ایران است.
انتقادات از کابینه پیشنهادی پزشکیان تا آنجا بالا گرفت که مهمترین پیشتیبان او یعنی محمدجواد ظریف تنها ۱۱ روز پس از انتصاب به عنوان معاون راهبردی از سمت خود استعفا داد و علت آن را ابتدا «کاستیها» و سپس تابعیت آمریکایی فرزندان خود خواند، هرچند «نورنیوز» که به محافل امنیتی نزدیک است نوشت برخی « معتقد هستند که ظریف با این اقدام خود به دنبال سهم خواهی و فشار برای دولت برای تمامیتخواهی است». اما استعفای او هم سبب افزایش انتقادات به کابینه هنوزتشکیل نشده رئیسجمهور اصلاحطلب شده است تا آنجا که جبهه إصلاحات چند ساعت پیش از اعلام رسمی نام وزرای پیشنهادی در نامه سرگشادهای به پزشکیان با اشاره به «اخبار نگرانکننده درباره چینش هیات دولت» از او خواست: « اجازه ندهید، ویژه گزینیها و روندهای ناصواب موجب حذف شایستگان و ناامیدی مردم از انتخاب خود شود که حتی تا روز رأیگیری برای آمدن پای صندوق و رأی دادن به شما تردید داشتند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر