۱۴۰۲ تیر ۹, جمعه

رابرت مالی: گزینه نظامی علیه ایران همچنان روی میز است

 رابرت مالی: گزینه نظامی علیه ایران همچنان روی میز است

۱۴۰۲ خرداد ۱۰, چهارشنبه

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران می‌گوید که به منظور جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، گزینه نظامی همچنان روی میز قرار دارد.

https://p.dw.com/p/4RzXa
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایرانعکس: Rod Lamkey/CNP/picture alliance

رابرت مالی گفت: «اگر به این نتیجه برسیم که آنها [جمهوری اسلامی] اقدام‌هایی به منظور دستیابی به بمب هسته‌ای انجام می‌دهند، ما هم دست به اقدام‌های بازدارنده‌ای خواهیم زد و در این صورت هیچ گزینه‌ای را نادیده نخواهیم گرفت.»

او با بیان اینکه آمریکا همچنان به دنبال راه‌حل‌های دیپلماتیک است، افزود: «فکر می‌کنیم که این، مطمئن‌ترین راه برای جلوگیری از دستیابی به بمب هسته‌ای است و در طولانی‌مدت نیز جواب می‌دهد.»

به کانال دویچه وله فارسی در اینستاگرام بپیوندید

نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران در پاسخ به پرسشی درباره میزان نزدیک بودن ایران به بمب هسته‌ای، موضع‌گیری‌های پیشین مقامات آمریکا را تکرار کرد و گفت، اگر ایران تصمیم به غنی‌سازی اورانیوم تا سطح لازم برای تولید سلاح هسته‌ای داشته باشد، تنها ''چند هفته'' برای رسیدن به این سطح فاصله دارند.

مالی در عین حال افزود که با وجود امکان دسترسی کوتاه‌مدت ایران به اورانیوم غنی‌شده مورد نیاز برای تسلیحات نظامی، ساخت سلاح اتمی بیش از این مدت طول می‌کشد.

نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران همچنین با یادآوری سخنان پیشین جو بایدن گفت که در صورت ادامه تلاش جمهوری اسلامی برای ساخت بمب هسته‌ای، گزینه نظامی ''روی میز خواهد بود.'' 

مالی تاکید کرد: «این [گزینه نظامی] با گزینه مطلوب فاصله زیادی دارد، اما او [بایدن] هر کاری را که لازم است انجام خواهد داد تا مطمئن شود ایران به بمب هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند.»

بیشتر بخوانید: ادعای رسانه‌های ایران درباره حل دو پرونده اختلافی با آژانس

ایران اردیبهشت سال ۱۳۹۸ و در نخستین سالروز خروج آمریکا از برجام به صورت مرحله‌ای اجرای تعهدات برجامی خود را محدود کرد.

در حالی که در برجام سطح مجاز غنی‌سازی اورانیوم در ایران کمتر از چهار درصد تعیین شده است، جمهوری اسلامی در حال حاضر دست‌کم غنی‌سازی تا ۶۰ درصد را اعلام کرده و ذخیره اورانیوم غنی‌شده خود را به بیش از ۱۸ برابر حد مجاز افزایش داده است.

مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های غربی (برجام) از حدود یک‌ سال پیش، بی‌نتیجه متوقف شده و مقام‌های غربی در این مدت بارها تاکید کردند که اولویت‌شان، نه مذاکرات مربوط به برجام بلکه پیگیری مسائل مربوط به اعتراض‌های سراسری و ضدحکومتی در ایران است.

بر اساس برخی گزارش‌ها، برنامه هسته‌ای مناقشه‌برانگیز جمهوری اسلامی از زمان توقف مذاکرات میان ایران و کشورهای غربی با شتاب بیشتری ادامه و به پیشرفت‌هایی دست یافته که نگرانی مقامات غربی و همچنین اسرائیل را به دنبال داشته است.

از جمله آنها، وزارت دفاع آمریکا اوایل اردیبهشت‌ماه اعلام کرد که بازه زمانی جمهوری اسلامی برای دستیابی به مواد شکافت‌پذیر موردنیاز به منظور ساخت بمب اتم به ''۱۲ روز'' کاهش یافته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر