۱۴۰۲ اسفند ۳, پنجشنبه

یک رهبر یاکوزا به تلاش برای فروش مواد اتمی به ایران متهم شد

 یک رهبر یاکوزا به تلاش برای فروش مواد اتمی به ایران متهم شد

تصویری از تاکشی ابیساوا در جریان دیدار با یک مأمور مخفی و دو افسر پلیس مخفی دانمارک در انباری در کپنهاگ، فوریه ۲۰۲۱

آمریکا یک قاچاقی ۶۰ ساله را که گفته می‌شود یکی از رؤسای گروه‌های تبهکار ژاپنی موسوم به "یاکوزا" است، به تلاش برای فروختن اورانیوم و پلوتونیوم به ایران متهم کرد. این قاچاقی دستگیر شده و در انتظار محاکمه بسر می‌برد.

دادستانی فدرال آمریکا یکی از رهبران گروه‌های تبهکار "یاکوزا" در ژاپن به نام تاکشی ابیساوا را به اتهام قاچاق اورانیوم و پلوتونیوم و تلاش برای فروختن آنها به ایران متهم کرد.

به گفته مقام‌های دادستانی ابیساوا ۶۰ ساله و همدست او نمونه‌هایی از مواد هسته‌ای را که از میانمار به تایلند منتقل شده بود، به یک مأمور مخفی اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا نشان دادند. این مأمور خود را یک قاچاقچی مواد مخدر و اسلحه جا زده و مدعی شده بود که با یک فرمانده ایرانی ارتباط دارد.

به گفته دادستان‌های آمریکایی نمونه‌های مواد هسته‌‌‌ای توقیف شده‌اند و آزمایش‌های بعدی که در آمریکا روی آنها انجام شده، نشان داده‌اند که آنها حاوی اورانیوم و پلوتونیوم با درجه خلوص لازم برای تولید تسلیحات نظامی بوده‌اند.

آن میلگرام، رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا (DEA) در بیانیه‌ای گفت: «همانطور که ادعا می‌شود، متهمان این پرونده مواد مخدر، سلاح و مواد هسته‌ای را قاچاق می‌کردند‌، تا جایی که اورانیوم و پلوتونیوم با درجه خلوص لازم برای تولید سلاح را به ایران، با علم به اینکه این کشور از آنها در ساخت سلاح هسته‌‌ای استفاده می‌کند، پیشنهاد کرده‌اند.»

دادستانی فدرال آمریکا گفته است این مواد هسته‌ای توسط یکی از رهبران یک گروه "شورشی قومی" در میانمار فرستاده شده بود. این گروه پس از تصرف یک معدن اورانیوم در این کشور، در زمینه استخراج این ماده فعالیت می‌کند. اسناد دادگاه نشان می‌دهند ابیساوا به این رهبر شورشی در میانمار پیشنهاد داده بود تا از طریق او به ایران اورانیوم بفروشد و از این راه بودجه خرید سلاح از این فرمانده ایرانی را تأمین کند.

اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا در آوریل ۲۰۲۲ در جریان یک عملیات ضربتی در منهتن ابیساوا و سه نفر دیگر را دستگیر کرد. این افراد اینک در زندان در انتظار محاکمه بسر می‌برند. اتهامات ابیساوا از جمله قاچاق بین‌المللی مواد هسته‌ای و توطئه برای ارتکاب جنایت عنوان شده‌ است.

دادستان‌های آمریکایی می‌گویند یکی از همدستان ابیساوا مدعی شده بود آنها "به بیش از دو هزار کیلوگرم توریم ۲۳۲ و بیش از صد کیلوگرم اکسید اورانیوم U3O8 دسترسی دارند." U3O8 ترکیبی از اورانیوم است که غالبا در ماده‌ای که به آن "کیک زرد" می‌گویند، یافت می‌شود. کیک زرد از اجزای مهم تشکیل‌دهنده چرخه سوخت هسته‌ای و اولین قدم به سوی اورانیوم غنی‌شده است.دویچه وله فارسی 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر