آمریکا به مقابله با رفتار شرورانه ایران ملتزم است - مصاحبه اختصاصی با اسکای نیوز - مایک پمپئو:
- سیاست
- 1397/04/20
مصاحبه اختصاصی مایک پمپئو با «اسکای نیوز»
و اظهارات آدام ارلی و دکتر احمد الفراج کارشناسان مسائل خاورمیانه
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در یک مصاحبه اختصاصی با «اسکای نیوز» گفت: دولت آمریکا به مقابله با رفتار شرورانه ایران ملتزم است و به رژیم ایران هشدار داد که اقدامات خبیثانهاش هزینه هنگفتی برای او خواهد داشت.
پمپئو تأکید کرد کشورش برای تضعیف شبهنظامیان ایرانی در یمن، عراق، لبنان و سوریه جایی که واشنگتن تلاش میکند برای پایان دادن به جنگی که از سال ۲۰۱۱ ادامه داشته یک راهحل سیاسی بهدست بیاورد، ملتزم است.
در این مصاحبه پمپئو از سناریوی آمریکا برای مقابله با تهدیدهای اخیر رژیم ایران و اشاره این رژیم به ممانعت از کشتیرانی نفتی در منطقه و بستن تنگه هرمز بعد از از سرگرفتن تحریمهای واشینگتن علیه ایران، پرده برداشت.
پمپئو گفت همه چیز با رفتار بد ایران و شلیک موشکها از یمن که کشورهای خلیج را هدف قرار میدهد شروع میشود و هدف سیاست آمریکا ممانعت از این امور است».
وی افزود: «در رابطه با این تهدیدات جهان باید آگاه باشد که ایالات متحده به حفاظت از خطوط کشتیرانی و رساندن نفت به سرتاسر جهان ملتزم است، این التزام آمریکا ار دههها قبل بوده و ما به این التزام ادامه خواهیم داد».
این مصاحبه همچنین به فعالیتهای بیثبات کننده رژیم ایران در چندین کشور منطقه و در صدر آنها یمن، عراق، لبنان و سوریه و اینکه چگونه آمریکا برای تضعیف این اعمال تلاش خواهد کرد، پرداخت.
در همین رابطه پمپئو گفت: « جالب اینکه ما شرکای خوبی در کشورهایی مثل امارات، عربستان و بسیاری از کشورهای دیگر داریم، بحرینیها برای جلوگیری از رفتار شرورانه رژیم ایران با ما کار میکنند و ما برای تضعیف حوثیها در یمن و حزبالله در سوریه و لبنان تلاش میکنیم».
کاهش خطر رژیم ایران در یمن
در موضوع یمن جایی که ائتلاف عربی از دولت قانونی یمن حمایت میکند، پمپئو گفت: «ایالات متحده برای تضمین ممانعت از دستیابی حوثیها به سلاحی که به آنها اجازه تهدیدکردن منطقه را میدهد کمک میکند». وی گفت کشورش با امارات و عربستان سعودی برای کاهش خطر تهدید رژیم ایران در یمن کار کرده و همچنین در دیدبانی و کشف عملیات قاچاق سلاح رژیم ایران به منطقه کمک کرده است.
محروم کردن رژیم ایران از تواناییهای مالی
پمپئو اضافه کرد: «در عراق و سوریه شبهنظامیان شیعه عمداًً به شهروندان عادی زیان میرسانند. لذا ما قصد داریم که اقدامات متعددی انجام دهیم و کار عمدهای که اکنون روی آن تمرکز داریم این است که این رژیم را از تواناییهای مالیاش که به آن امکان ادامه رفتارهای بدش را میدهد محروم کنیم.»
وزیر خارجه آمریکا توضیح داد: «این کار شامل سلسله مجازاتهایی است که مردم ایران را هدف قرار نمیدهد بلکه هدفش این است که رژیم ایران را قانع کند که رفتار شرورانه و غیرقابل قبولش را تغییر دهد و هزینه این اقدامات رژیم را بالا ببرد.»
او تأکید کرد که واشینگتن میداند توافق اتمی با رژیم ایران راهی برای دستیابی آن به سلاح اتمی بوده و واشینگتن مانع آن خواهد شد. او به کار با اروپاییها برای ترسیم نقشهای جدیدی جهت متوقف کردن برنامه اتمی رژیم ایران اشاره کرد.
وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد که رژیم ایران باید درک کند که در مقابل رفتار خبیثانهاش پاداش نخواهد گرفت و اوضاع اقتصادی بهبود نخواهد یافت تا اینکه بهصورت یک کشور معمولی در آید.
او فاش ساخت ایالات متحده در این راستا کار میکند که جهان به اجرای تحریمهایی که علیه ایران اعمال شده ملتزم باشد و تأکید نمود از چهارم نوامبر دسترسی به نفت ایران بهمثابه نقض تحریمهای آمریکا بحساب خواهد آمد.
پمپئو: رژیم ایران باید از سوریه خارج شود
پمپئو در پاسخ به سؤالی حول برخورد آمریکا با تأکیدات مکرر رژیم ایران مبنی بر نگهداشتن نیروهایش در سوریه گفت: «ایران باید از سوریه خارج شود. آنها در آنجا کاری برای انجام دادن ندارند.»
پمپئو تأکید کرد که:«هیچ دلیلی برای ماندن آنها در آنجا وجود ندارد. برای مدتی طولانی این رژیم در سوریه نفوذ داشته ولی نیروهای ایران و شبهنظامیان ایران باید سوریه را ترک کنند.»
نقض توافق کاهش تنش توسط روسیه
پمپئو در مورد جنگهای جنوب سوریه و عقبنشینی گروههای مسلحی که از آمریکا کمک دریافت میکردند گفت وضعیت در آن منطقه سخت است و توضیح داد که: «ما با روسیه توافقی داریم که در کادر توافقنامه کاهش تنش، نباید در منطقه جنوب سوریه تحرکی وجود داشته باشد ولی روسها این توافق را بهروشنی نقض کردهاند.
راهحل در سوریه
او اضافه کرد: «از نظر ایالات متحده ما باید به راهحل سیاسی در سوریه دست پیدا کنیم. راهحلی که منعکسکننده تنوع کشور سوریه باشد. ما تلاش میکنیم شرایط لازم برای راهحل سیاسی را فراهم کنیم.»
او به آمادگی واشنگتن برای «ادامه مذاکراتی که توسط سازمان ملل اداره میشود و منجر به کاهش خشونت و تنش میشود» اشاره کرد.
پمپئو گفت آمریکا تلاش میکند که از طریق مذاکرات «به حدود ۶ملیون پناهنده سوری اجازه داده شود که شروع به بازگشت و بازسازی کنند و در نهایت به یک قانون اساسی و راهحل سیاسی که که منطبق با خواستههای مردم سوریه و شایسته آنها باشد برسیم».
گفتگو با کارشناسان مسائل خاورمیانه دکتر احمد الفراج و آدام ارلی
بهدنبال مصاحبه مایک پمپئو با تلویزیون اسکای نیوز این تلویزیون با دکتر احمد الفراج پژوهشگر سیاسی در ریاض پایتخت عربستان سعودی گفتگویی داشت.
این پژوهشگر سعودی در ارتباط با لحن قاطع مایک پمپئو نسبت به تروریسم رژیم ایران گفت: اقداماتی که دونالد ترامپ نسبت به رژیم ایران انجام میدهد را میتوان جبران خساراتی دانست که باراک اوباما وارد کرده است؛ بهویژه بعد از اینکه بن رودث مشاور نزدیک اوباما گزارش تجاربش با او را منتشر کرد و در بخشهای بزرگی از این گزارش به روابط تیره اوباما با جهان عرب و نزدیکیاش با رژیم ایران پرداخت.
کاری که دونالد ترامپ و تیم او که در رأس آنها وزیر خارجه آمریکاست، هماکنون در حال انجام است تلاشی برای مهار خساراتی است که اوباما باعث آن شده است. بهنظر من آخوندهای تهران باراک اوباما را فریب دادند چه با دخالت در سوریه و عراق و چه در پول دادن در این زمینه و چه در زمینه فروش مواد مخدر توسط حزب الله لبنان. باراک اوباما تمام این موضوعات مورد چشمپوشی قرار داد تا اینکه توافق اتمی با رژیم ایران امضا شود. اوباما تنها هم نبود بلکه هیلاری کلینتون و جان کری در توافق اتمی که از نظر ترامپ اجحاف در حق آمریکا و همپیمانانش است با او شریک بودند.
رژیم ایران حامی اصلی تروریستها و بنیادگراها
لحن مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در مصاحبهیی که داشت لحنی روشن و تیز است. آمریکا میخواهد خساراتی که باراک اوباما باعث آن شده را با فشار بر روی رژیم ایران مهار کند چرا که دولت آمریکا و اغلب کشورهای میانهرو جهان میدانند رژیم ایران حامی اصلی تمامی گروههای بنیادگرا و تروریستی است. چه این گروهها سنی باشند و چه شیعه.
بسیاری فکر میکنند که رژیم ایران تنها از گروههای شیعه حمایت میکند. بر اساس اطلاعات درز کرده و بر اساس اظهارات بن رودث که در کتابش منتشر شده، دولت باراک اوباما فریب کاری کرده، او میدانست که رژیم ایران حامی داعش است. باراک اوباما حتی بر سر نخستوزیری نوری المالکی که وابسته به رژیم ایران و بنیادگراست فریب کاری کرده است. بقیه داستان را هم میدانیم، داستان جنگها و موصل و ۶۰۰فرد مسلح داعش را میدانیم. اجازه بدهید که بگویم لحن مایک پمپئو نسبت به مهار خساراتی که باراک اوباما ایجاد کرده روشن و صریح است. این بهمعنی متوقف کردن حمایت مالی از رژیم ایران است. دولت ترامپ میداند که رژیم ایران سیاستهای توسعهطلبانهاش را متوقف نمیکند مگر اینکه درآمدهای مالی او قطع شود. درآمدهای رژیم ایران برای توسعه مردم ایران صرف نمیشود بلکه برای این گروهها و سیاستهای توسعهطلبانه این رژیم و حمایت این رژیم از گروههای بنیاد گرا و تروریسم صرف میشود.
چشم انداز فروپاشی رژیم ایران
مشکل با رژیم آخوندی ایران از دوران رونالد ریگان یعنی بیش از ۳۰سال این است که این تهدیدها را شنیدهایم، این مجازاتهایی که رژیم ایران با آن روبهرو شده طی سالیان طولانی وجود داشته و به آنها عادت کرده. ولی الآن تعداد زیادی از جوانان ایرانی از رژیم آخوندی به ستوه آمدهاند و میخواهند در این دنیا بهصورتی طبیعی زندگی کنند.
به نظرم چیزی که دونالد ترامپ به آن فکر میکند این است که این مجازاتهای اقتصادی فشار بر روی رژیم ایران را بیشتر خواهد کرد و چه بسا که باعث فروپاشی آن از داخل شود ولی مشکل این است که رژیم آخوندی، سپاه پاسداران و سایر باندهایی که با این رژیم کار میکنند به سرکوب مردم عادت دارند و تظاهرات مردم به هر میزانی هم که تند و قدرتمند باشد شاید که رژیم را بلرزاند، ولی سرنگونی این رژیم تنها با تظاهرات بنظرم بسیار بعید است. بله مردم ایران خشم زیادی دارند. مردم ایران از وضعیت خراب اقتصادی به ستوه آمدهاند از صرف میلیاردها دلار برای سیاستهای توسعهطلبانه رژیم فاشیستی به جان آمدهاند ولی تنها تظاهرات کافی نیست.
دولت ترامپ که عقابهایی مانند مایک پمپئو و جان بولتون را در اختیار دارد میبایست عملی انجام دهد تا رژیم آخوندی بواسطه آن درک کند که دولت ترامپ اراده کرده و از قدرت استفاده خواهد کرد.
در هفتهها و ماههای آینده در انتظار طرحهای آمریکا هستیم تا ببنیم آمریکا تا چه حدی تهدیداتش علیه رژیم آخوندی جدی است.
تحریم رژیم ایران کافی نیست
گفتگوی اسکای نیوز با آدام ارلی: موضوع این فشارها بر روی رژیم ایران ایجاد تغییر در روش و سلوک رژیم ایران است از نظر شما این سیاست و اقدامات قابل انتظاری که مربوط به مجازاتهاست در تغییر سلوک رژیم ایران عمل خواهد کرد؟
آدام ارلی: این موضوع با مسائل مختلفی مرتبط میشود ولی مایک پمپئو موضوع مهمی که نگفت این بود.
او از مجازاتها و همکاری با امارات و عربستان سعودی صحبت کرد/ از او در مورد اهمیت راهحل سیاسی در سوریه شنیدیم ولی چیزی که نشنیدیم این بود که اگر رژیم ایران و شبهنظامیانش کاری که میخواهیم را انجام ندهند آمادگی آمریکا برای اقدام تا چه حدی است. از نظر من این سؤال است.
سؤال کردم که اگر ایرانیها تنگه هرمز را ببندند آمریکا چه خواهد کرد؟ بنظرم این نزدیکترین مکانی است که پمپئو به آن نزدیک شد و گفت برای پاسخ به تهدیدهای رژیم ایران از زور استفاده میکنیم.
بگذارید خلاصه کنیم که مجازاتها بسیار خوب است ولی کافی نیست. منظورم چیست؟ البته بسیار سخت است که سلوک ایران را تغییر دهیم. تنها کاری که میتوانیم علیه آنها انجام دهیم مجازات آنهاست یا اعمال تحریم بر روی کشورها و شرکتهایی است که با این رژیم کار میکنند است. این بر اقتصاد ایران خسارت وارد میکند ولی ببینید این افراد حرفهای هستند. فکر نمیکنم که تنها مجازاتها سلوک آنها را در یمن یا سوریه و عراق و کشورهای دیگر را تغییر دهد.
بنابراین اولین چیزی که نیاز داریم این است که آمریکا باید نیروهایش را در سوریه نگاه دارد و با ترکها رابطه داشته باشد ولی آنها (رژیم ایران)میگویند که دلیل خوبی برای ماندن در سوریه دارند. درصورتیکه بهای سنگینی نپردازند مثلاً نیروهایشان کشته نشود از سوریه بیرون نمیروند.
تظاهرات ایرانیان مشروعیت رژیم را هدف قرار داده است
آدام ارلی افزود: در سال ۲۰۰۹ دولت آمریکا از تظاهرکنندگان حمایت نکرد و رژیم توانست تظاهرکنندگان را بیرحمانه سرکوب کند. من نمیگویم که فردا تظاهرکنندگان رژیم را سرنگون خواهند کرد. ولی میگویم تظاهرات کنونی بسیار گستردهتر است و مشروعیت رژیم را هدف قرار میدهد...
ولی سؤالی که مطرح است این است که آیا دولت ترامپ، جمیز ماتیس و جان بولتون قدرت جنگ با این رژیم را دارند؟ رژیم ایران بدون جنگ سرنگون نخواهد شد ولی بگذارید به اینها بگویم که باید آماده آن باشید که آمریکا تمامی ابزارهایش را بکار گیرد.
بنظر من رژیم ایران سلوکش را تغییر نخواهد داد تا اینکه ببیند و بداند. رژیم ایران باید بداند که ما جدی هستیم و باید بهای بازیکردن و تهدید ما را بپردازد.
مطالب مرتبط:
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر