۱۴۰۲ مهر ۱۲, چهارشنبه

ایران از بدترین کشورهای گزارش فریدم‌ هاوس از آزادی اینترنت

ایران از بدترین کشورهای گزارش فریدم‌ هاوس از آزادی اینترنت



"فریدم هاوس" در تازه‌ترین گزارش سالانه خود اعلام کرد، آزادی اینترنت در جهان برای سیزدهمین سال متوالی محدود شده و ایران، چین و میانمار بدترین شرایط اینترنت را میان ۷۰ کشور جهان دارند.

سازمان فریدوم هاوس (خانه آزادی) در گزارش جدید خود وضعیت اینترنت آزاد و تاثیر هوش مصنوعی را در ۷۰ کشور جهان بررسی کرده است.

در این گزارش در ارتباط با توسعه هوش مصنوعی هشدار داده می‌شود که انتشار اطلاعات نادرست و سانسور، فضای آنلاین را هدایت می‌کند.

سازمان غیردولتی فریدم هاوس در گزارش خود تاکید کرده است که پیشرفت‌های سریع در عرصه هوش مصنوعی حجم اطلاعات نادرست آنلاینی را افزایش می‌دهد.

این سازمان مستقر در آمریکا در گزارش خود می‌گوید، دولت‌ها به کمک هوش مصنوعی قادرند سانسور و نظارت را افزایش دهند و این موضوع تهدیدی فزاینده برای حقوق بشر است.

بیشتر بخوانید: اهدای جایزه "خانه آزادی" برای زنان شجاع ایرانی

گزارش سالانه فریدم هاوس تاکید می‌کند هوش مصنوعی دولت‌ها را قادر می‌سازد سانسور آنلاینی را تقویت کنند و سرکوب دیجیتالی را افزایش دهند و همچنین انتشار اطلاعات نادرست را سریع‌تر، ارزان‌تر و مؤثرتر کنند.

طبق گفته کارشناسان فناوری، بر اساس برخی برآوردها، محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی به زودی می‌تواند دست کم ۹۹ درصد کل اطلاعات موجود در اینترنت را به خود اختصاص دهد و سیستم‌های رصد محتوا که اکنون نیز به دلیل مواجهه با سیل اطلاعات نادرست با مشکل مواجه‌اند را به دردسر بیش‌تری بیندازند.

فریدم هاوس در گزارش سالانه خود می‌افزاید، تعداد کمی از کشورها قوانینی برای به‌کارگیری هوش مصنوعی را تصویب کرده‌اند و در عین حال استفاده از فناوری‌های نظارتی مبتنی بر هوش مصنوعی مانند تشخیص چهره را به دلایل امنیتی توجیه کرده‌‌اند.

 بیشتر بخوانید: محدودیت اینترنت در ایران و رشد سه هزاردرصدی خرید وی‌پی‌ان

طبق گزارش این سازمان، ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در حداقل ۱۶ کشور برای تحریف اطلاعات در مورد مسائل سیاسی یا اجتماعی بین ژوئن ۲۰۲۲ تا مه ۲۰۲۳ مورد استفاده قرار گرفته‌اند. 

در این گزارش اشاره شده است که اطلاعات جعلی اگر سریع هم کشف شوند حتی می‌توانند اعتماد عمومی به فرایندهای دموکراتیک را تضعیف و فعالان و روزنامه‌نگاران را تشویق به خودسانسوری کنند.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه‌ وله

با این حال در این گزارش اشاره می‌شود، با وجود تمامی این مشکلات، فناوری هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید هم باشد، به شرط آن که دولت‌ها استفاده از آن را تنظیم و قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای حفاظت از داده‌ها وضع کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر