۱۴۰۲ شهریور ۱۷, جمعه

ناجمهوری ملاسالار در گرداب مکافات اتودینامیک - ناجمهوری ملاسالار تا کی می‌تواند روی چاشنی این بمبها بنشیند؟

 ناجمهوری ملاسالار در گرداب مکافات اتودینامیک - ناجمهوری ملاسالار تا کی می‌تواند روی چاشنی این بمبها بنشیند؟

خروش دانشجویان...
خروش دانشجویان...

«مجازات اتودینامیک» سراپای نظام ولایت فقیه را فراگرفته است. یکی از ویژ‌گی‌های این مجازات، گم کردن راه مقصود و قفل شدن نسبت به تشخیص راه‌حل مطلوب برای خروج از دومینوی بحران است. در این مرحله، کوچک‌ترین تغییر و مانور، سقوط شتابان را رقم خواهد زد.

 

در آستانه‌ٔ سالگرد قیام ۱۴۰۱، هجوم جنون‌آمیز به خانه‌ها و محل کار خانواده‌های دادخواه و بازداشت آنها نشانه‌ٔ چیست؟ چه بلایی به جان تمامیت حاکمیت آخوندی افتاده است که کامیون‌کامیون حزب‌اللهی و پاسدار و مداح را تحت عنوان استاد دانشگاه، جایگزین اساتید مستقل و قدیمی و دارای اعتبار علمی می‌کند؟ گسیل نمودن حزب‌اللهی و پاسدار و بسیجی و خویشاوندان نظام به‌عنوان دانشجو برای نشاندن‌شان بر کرسی دانشگاهها و نیز اخراج سیل‌وار دانشجویان غیرحکومتی، نشان از چه بحرانی دارد؟

خالص‌سازی دانشگاهها در آستانه‌ٔ سالگرد قیام ۱۴۰۱ و لایحه‌ٔ عفاف و حجاب که از تبعات و آثار همان قیام علیه زن‌ستیزیِ آخوندی‌ست، دو شاخص نقد همین روزها در نشان دادن گرفتاری عمیق نظام آخوندی در مجازات یا مکافات اتودینامیک هستند.

 

بحران مکافات اتودینامیک در تمامیِ موضوعات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به‌معنی بالا آمدن نتایج جنایات و چپاول و دین‌فروشی، گریبان نظام را سخت گرفته و فشرده است. به‌همین سبب هم رئیسی جلاد مدام تلاش دارد چهره‌ٔ نظام را با دروغهای نجومیِ پیشرفت، سرخ نگاه دارد. آن روی سکه‌ٔ دجالگری رئیسی، اتاق فکر نظام با زعامت خامنه‌ای، فقط و فقط انقباض هر چه بیشتر، بگیر و ببند و تصفیه و اخراج مخالفان ــ حتا درونی‌های نظام ــ را راه حفظ و بقا تشخیص داده است.

 

وقتی از مکافات اتودینامیک می‌گوییم، معنی‌اش این است که تمام فرصت‌های حاکمیت سوخته و تمام پل‌هایش خراب شده‌اند. چنین مرحله‌یی فقط شتاب‌دهنده‌ٔ بحران میان حاکمیت و دولت و روزبه‌روز عمیق‌تر شدن شکاف آن است. به تعبیر رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران، «تیر خلاص به امید به تغییر زده شده است» (سایت جماران، پنجشنبه ۹شهریور ۱۴۰۲).

 

ببینید دولت حزب‌اللهی و گماشته‌شده‌ٔ ولی‌فقیه که خامنه‌ای و باندهای تابعه آن را امید بهبود همه‌جانبه تبلیغ می‌کردند، طبق برآورد رئیس انجمن جامعه‌شناسی، چه راندمان و کارنامةی بار آورده است:

«ایران در آستانه یک موج بسیار شدید مهاجرت قرار دارد. موج مهاجرت بزرگ وقتی اتفاق می‌افتد که بحران عمیق اقتصادی با بحرانهای دیگری هم‌زمان شود؛ خصوصاً وقتی یک جامعه نسبت به این بحرانها دست به اعتراض و واکنش می‌زند» (همان منبع).

 

رابطه‌ٔ مردم و جامعه با این دولت و حاکمیت نگاه‌دارنده‌اش به چنین موقعیتی رسیده است:

«در مجموع تیر خلاصی به امید مردم زده شده است. نشانه‌هایش اخراج اساتید و لایحه حجاب است. شاهدیم که پارامترهای مهاجرت عملاً به مردم عادی کشیده شده است» (همان).

 

بن‌بست ناشی از مکافات اتودینامیک، دیری‌ست گوش زعیم جانی و اتاق فکر تابعه‌اش را کر کرده است. این مکافات این‌گونه بالا آمده است و گریبان نظام را می‌فشرد:

«حاکمیت صدای اعتراض مردم را نشنید، بلکه با اقداماتی چون دستگیری، محاکمه، زندان و وارد کردن آسیب‌های جسمی به افراد، باعث شد نسل جوان و خیلی از ایرانی‌ها به این نتیجه برسند که اساساً دیگر امکان تغییر نیست» (همان).

 

مرحله‌ٔ کنونی نظام، مصداق تغذیه‌ٔ مار از دم‌اش شده است:

«ایران در یک لوپ توسعه نیافتگی و بحران قرار دارد. قطعاً شرایط ما هر روز وخیم‌تر و ناکارآمدی بیشتر می‌شود» (همان).

 

در معرکه‌یی که سراسر ایران‌زمین، تلنبار بمبهای شورش و قیام و انقلاب شده است، ناجمهوری ملاسالار تا کی می‌تواند روی چاشنی این بمبها بنشیند؟

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر