هراس از «توفانی» که »کلاه از سر رژیم» برخواهد داشت!
- ایران
- 1397/01/27
توفان سخت ...
ضربه حمله هوایی و موشکی به رژیم بشار اسد، در حساسترین شرایط و در حالی که سه هفته بیشتر به پایان مهلت ضربالاجل آمریکا در مورد برجام باقی نمانده است، انگار که بر حاکمیت آخوندی فرود آمده است.
طبعا این ضربه و پیامدهای آن به هر تصمیمی که رژیم در مورد برجام بگیرد ضریب زده است.
خصوصا اینکه در شرایط کنونی اروپا بیشازپیش در کنار آمریکا و رو در روی آن ایستاده و این رویارویی پس ازحمله ۲۵فروردین ۹۷ کشورهای غربی به تأسیسات شیمایی بشار اسد، تنها سیاسی نیست، بلکه رنگ نظامی هم گرفته است.
درچنین شرایطی است که هراس و وحشت از سرنوشت برجام به اوج خود رسیده است.
برای گریز از چنین مخمصمهای حسین موسویان دیپلومات سابق در آرزوی انتخاب گزینه درستی از جانب رژیم است که دونالد ترامپ را ترغیب به حفظ برجام کند.!
این مهره حامی دولت روحانی در توضیح این گزینه میگوید: «در حالی که ترامپ مدتهاست تمایلش برای خروج از توافق اتمی با ایران را برملا ساخته، پمپئو و بهویژه بولتون، مدافع دیرباز سیاستهای تغییر رژیم در ایران از جمله توسل به جنگ بودهاند.
در آستانه نزدیک شدن به ۲۲اردیبهشت، زمان تمدید تعلیق تحریمهای ذیل برجام، پنج سناریو برای رزم نامه ترامپ در مورد «اصلاح یا لغو» توافقنامه هستهای، محتمل است.
عاقلانه ترین سناریو این است که اروپا، ترامپ را برای اجرای کامل برجام قانع کند و در عوض ایران با قدرتهای اروپایی در کنار سایر اعضاء شورای امنیت سازمان ملل، چین و روسیه و آمریکا، بر سر موضوعات منطقهیی بهطور جدی گفتگو کند. این سناریو، دورنمای یافتن راهحل سیاسی برای سایر بحرانهای منطقهای را به همراه خواهد داشت که میتواند اتهامات مکرر ترامپ در مورد نقش منفی ایران در منطقه را نیز مرتفع کند»
بیان واقعی این راهحل دیپلومات پیشین این است که برای راضی کردن ترامپ برای باقیماندن در برجام ضروری است که حکومت آخوندی پای مذاکره و قبول برجامهای بعدی که مورد نظر اروپا و آمریکا است بیاید و از دخالتهای تجاوزکارانهاش در منطقه و برنامه موشکیاش دست بردارد.
روزنامه مردمسالاری وابسته به باند روحانی ۲۶فروردین ۹۷ نیز سرنوشت برجام را گره خورده با سیاست منطقهیی و موشکی میداند و با بیان اینکه «نقش منطقهیی ایران و توان موشکی کشور در چارچوب جایگاه ایران در نظم موجود منطقهیی قابل بررسی است»، به صراحت اذعان میکند که «کشمکش بر سر این موضوعات به سرانجام نخواهد رسید مگر زمانی که نسبت آن با حفظ وضع موجود مورد نظر غرب مشخص شود». یعنی اینکه لازم است، نظام در مورد برنامه موشکی و سیاست دخالتهای منطقهایاش مذاکره را بپذیرد و از آنها عقبنشینی کند.
خبرگزاری ایرنا 25فروردین بهنقل از خبرگزاری بلومبرگ مینویسد: «خبرگزاری بلومبرگ بامداد شنبه بهنقل از منابع خبری خود مدعی شد که آمریکا و اروپا به توافق در خصوص اختلافها بر سر برجام نزدیک شدهاند. یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا به این رسانه گفته است که طرفها به توافقی در خصوص چگونگی موضعگیری نسبت به برنامه موشکهای بالستیک ایران نزدیک شدهاند».
واقعیت این است که در شرایط کنونی نظام آخوندی دوگزینه بیشتر ندارد یا این که سرتسلیم فرود بیاورد و بهقول مهدی مطهرنیا یکی از ایادی باند روحانی با وجود«توفان سهمگینی که در منطقه برخاسته است و امکان وقوع گردبادی افزایش پیدا کرده است»، «کلاه خود را محکم بچسبد»، تا توفان آن را از سرنظام برندارد،
این مطلب را اینجا وبیشتر بخوانید
مهدی مطهرنیا : باید کلاه خود را محکم بچسبند و خود را از این منازعه بیرون بکشند
"خامنه ای بازنده سوریه "- پیامدهای حمله به سوریه؛ آمریکا و روسیه مایل به گفتگو بر سر ثبات استراتژیک در سوریه
وال استریت ژورنال: حمله به سوریه پیشدرآمدی برای یک استراتژی بزرگتر برای مقابله با تلاش محور اسد روسیه و رژیم ایران
گاو نظام ولایت شیرده نیست - اعتراف به یک نظام چهل تکه وفشل
حزب الله لبنان ووحشت از حملات اخیر به سوریه: شرایط به گونهای نیست که جنگی تمام عیار آغاز شود
چرا اصلاحطلبان !!!روسیه را شریکی غیر قابل اطمینان برای ایران میدانند؟
یا اینکه گزینه رویارویی را دنبال کند که قطعاً نتیجه آن نیز توفانی خواهد بود سهمگینتر از توفان اول و دیگر کلاهی بر سر رژیم باقی نخواهد گذاشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر