۱۳۹۴ فروردین ۲۹, شنبه

فرار هزاران نفر از رمادی در پی پیشروی دولت اسلامی

فرار هزاران نفر از رمادی در پی پیشروی دولت اسلامی

منابع سازمان ملل می‌گویند‌، با پیشروی شبه‌نظامیان دولت اسلامی به سوی شهر رمادی، هزاران نفر از ساکنان شهر خانه و کاشانه خود را ترک کرده‌اند. دولت اسلامی در چند روز گذشته مناطقی در اطراف رمادی را به تصرف خود در آورده است.
شبه‌نظامیان وابسته به گروه "دولت اسلامی" از چندین روز پیش در حال درگیری با ارتش عراق و پیشروی به سوی شهر رمادی، مرکز استان انبار هستند. مقام‌های سازمان ملل می‌گویند، هزاران نفر از ترس جنگ و تصرف شهر خانه‌های خود را ترک کرده و آواره شده‌اند.

به گفته هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، از روز ۸ آوریل تا کنون ۴۲۵۰ خانواده شهر رمادی را ترک کرده‌اند. اغلب این آوارگان به بغداد روی آورده‌اند. در مقابل پست بازرسی ورودی بغداد، خودروهای حامل شهروندان متواری از رمادی کیلومترها صف تشکیل داده‌اند.

فرماندار استان انبار از "بزرگترین فاجعه انسانی در تاریخ شهر رمادی" سخن گفته است. رمادی ۲۵۰ هزار نفر سکنه دارد و در ۱۰۰ کیلومتری غرب بغداد واقع است.

فرار نیروهای امنیتی

روزنامه واشنگتن پست نوشته است، دست‌کم ۳۰ هزار نفر شهر را ترک کرده‌اند. حدود ۱۰ هزار نفر از آنها هم‌اکنون وارد بغداد شده‌اند و بقیه نیز در انتظار ورود به این شهر هستند. در میان فراریان، نیروهای امنیتی نیز دیده می‌شود که می‌گویند پس از آنکه مهمات‌شان به پایان رسید، پست‌های خود را ترک کرد‌ه‌اند.

پیش از این افسران آمریکایی و عراقی نسبت به سقوط شهر رمادی هشدار داده بودند. اگر رمادی به تصرف نیروهای "دولت اسلامی" درآید، دولت عراق شکست بزرگی متحمل خواهد شد.

گروه دولت اسلامی به تازگی از شهر تکریت، مرکز استان صلاح‌الدین عراق عقب رانده شده ‌است.اما این گروه همچنان کنترل شهر فلوجه و بخش‌هایی از شهر رمادی را در اختیار دارد. فلوجه سال گذشته پس از موصل به تصرف شبه‌نظامیان دولت اسلامی درآمد.

ارتش اعلام کرده که نیروهای تقویتی به رمادی اعزام خواهد کرد. فرماندار رمادی گفته است، آمریکایی‌ها قول داده‌اند حملات هوایی در اطراف شهر رمادی را تشدید کنند. حمایت هوایی از نیروهای عراقی در رمادی تاکنون خیلی ناچیز بوده است.


یک سخنگوی ارتش عراق همچنین گفته است، ارتش در حال بحث و گفت‌وگو برای گسیل نیروهای شبه‌نظامی شیعه به شهر رمادی است‌. اما اعزام شبه‌نظامیان شیعه به شهر اکثرا سنی‌نشین رمادی مناقشه‌برانگیر است.

ژنرال مارتین دمپسی٬ رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا٬ اخیرا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت، شهر رمادی از اهمیت استراتژیک کمی برخوردار است و نقش سمبولیک مهمی ندارد، اما شهر بیجی که مهمترین پالایشگاه نفت عراق در آن قرار دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
دويچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر