احضار سفیر ایران در پاریس؛ فرانسه خواستار آزادی شهروندانش شد
فرانسه وضعیت شهروندان در بند خود در ایران را که از آنها به عنوان «گروگانهای دولتی» نام برده غیرقابل تحمل» خواند و در اعتراض به ادامه بازداشت آنها سفیر ایران در پاریس را احضار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ سه شهروند فرانسوی به نامهای سسیل کوهلر، ژاک پاری و فردی دیگر به نام اولیویه از سال ۲۰۲۲ تاکنون همچنان در ایران بازداشت هستند.
پاریس در همین راستا «شرایط غیرانسانی» بازداشت این افراد را که در برخی موارد «از نظر حقوق بینالملل مصداق شکنجه» عنوان شده است به شدت محکوم کرد.
بنا به اعلام وزارت خارجه فرانسه، این کشور روز جمعه ۱۰ ژانویه در اعتراض به ادامه بازداشت شهروندان خود و شرایطی که «گروگانهای دولتی فرانسوی» با آن روبرو هستند، سفیر ایران در پاریس را احضار کرد.
وزارت امور خارجه فرانسه در تازهترین بیانیه خود در این خصوص، با تاکید بر اینکه وضعیت شهروندان فرانسوی در بند در ایران «غیرقابل تحمل» است، ادامه بازداشت آنها را به «قاطعانهترین شکل ممکن» محکوم کرد و بار دیگر از ایران خواست تا این افراد را فوراً آزاد کند.
در این بیانیه آمده است که دولت فرانسه تمام تلاش خود را برای آزادی شهروندانش در ایران و حمایت از خانوادهها و عزیزان آنها به خرج خواهد داد.
توصیه فرانسه به شهروندان خود: به ایران سفر نکنید
سه شهروند فرانسوی همچنان در ایران بازداشت هستند. یک زوج به نامهای سسیل کوهلر و ژاک پاری از ماه مه ۲۰۲۲ تحت بازداشت قرار گرفتهاند؛ مقامات ایرانی این دو را به «جاسوسی» متهم کردهاند، اتهامی که نزدیکان آنها به شدت آن را رد میکنند.
نفر سوم، فردی به نام اولیویه است که نام خانوادگی او اعلام نشده است؛ این شهروند فرانسوی نیز از سال ۲۰۲۲ تاکنون در بازداشت به سر میبرد.
ایران که چندین شهروند غربی یا دو تابعیتی را در بازداشت دارد، به گفته حامیان این افراد و سازمانهای غیردولتی، از آنها به عنوان اهرم فشار و یا ابزاری برای چانهزنی در مذاکرات با دولتهای خارجی استفاده میکند.
وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه خود آورده است: در این شرایط، به شهروندان فرانسوی توصیه میشود به ایران سفر نکنند و آنهایی که در ایران هستند نیز «به دلیل خطر بازداشت و حبس خودسرانه» از این کشور خارج شوند. این وزارتخانه پیشاز این نیز در ابتدای هفته همین هشدارها را داده بود.
بازداشت و آزادی روزنامهنگار ایتالیایی
چچیلیا سالا، خبرنگار جوان ایتالیایی ۱۹ دسامبر گذشته در جریان یک سفر کاری به تهران بازداشت شد اما چند روز پس از آن ضمن آزادی از زندان اجازه یافت به ایتالیا بازگردد. بازداشت این خبرنگار زن ایتالیایی چند روز پس از دستگیری دو تبعه ایران در ایالات متحده و ایتالیا صورت گرفت که توسط دادگاه آمریکا به انتقال فناوریهای حساس متهم شدهاند.
چند عضو دولت ایتالیا در گفتگو با فرانسپرس به این پرسش که آیا رم در ازای آزادی چچیلیا سالا متعهد به آزادی یک شهروند ایرانی شده است؟ پاسخ منفی دادند.
محمد عابدینی نجفآبادی، شهروند دو تابعیتی و ۳۸ ساله ایرانی- سوئیسی از دسامبر گذشته بنا به درخواست واشنگتن در ایتالیا تحت بازداشت قرار دارد.
پیش از این گفته میشد که این فرد به دلیل دور زدن تحریمهای ایالات متحده در معرض استرداد به آمریکا قرار دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر