رویترز: دولت بایدن در حال تدارک یک بستۀ تسلیحاتی ۷٢۵ میلیون دلاری برای اوکراین است
خبرگزاری رویترز، روز پنجشنبه ۲۸ نوامبر (۸ آذر)، گزارش داد که دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، در حال آمادهسازی یک بستۀ تسلیحاتی ۷٢۵ میلیون دلاری برای ارائه به اوکراین است. این در حالی است که معاون وزیر امور خارجۀ روسیه، روز گذشته به ایالات متحده هشدار داد که از ارائۀ تسلیحات به کییف وتشدید تنشها بر سر مناقشۀ اوکراین خودداری کند.
خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی که نام آنها فاش نشده گزارش داد که دولت جو بایدن در راستای افزایش حمایت نظامی از اوکراین تا پیش از ترک کاخ سفید در ماه ژانویه، اکنون در حال تدارک یک بستۀ تسلیحاتی ۷۲۵ میلیون دلاری برای ارائه به کییف است.
بر اساس این گزارش، دولت جو بایدن در نظر دارد انواح سلاحهای ضدتانک از جمله مینهای زمینی، پهپاد، موشکهای استینگر و مهمات لازم برای سامانههای موشک توپخانه (هیمارس) را به هدف مهار پیشروی نیروهای روسیه، از دخایر تسلیحاتی ایالات متحده به ارتش اوکراین ارائه کند.
بنا به نوشتۀ خبرگزاری رویترز، انتظار میرود که این بستۀ تسلیحاتی شامل مهمات خوشهای نیز باشد که معمولا در راکتهای سامانه موشکی پرتاب چندگانه هدایتشونده (GMLRS) که توسط پرتابگرهای هیمارس شلیک میشوند، یافت میشود.
بر اساس این گزارش، احتمال میرود که دولت جو بایدن تصمیم خود مبنی بر ارائۀ این بستۀ تسلیحاتی به اوکراین را روز دوشنبۀ هفتۀ آینده به اطلاع کنگره آمریکا برساند.
یک مقام ارشد آمریکایی همچنین به رویترز گفته است که محتویات و میزان این بستۀ تسلیحاتی ممکن است در روزهای آینده تا پیش از امضای جو بایدن تغییر یابد.
ایالات متحدۀ آمریکا برای چندین دهه از ارائۀ مینهای زمینی به کشورهای متحد خود اجتناب کرده بود زیرا استفاده از آنها به دلیل آسیب احتمالی به غیرنظامیان بحث برانگیز شده است. همچنین به رغم آنکه بیش از ۱۶٠ کشور با امضای معاهدهای استفاده از مینهای زمینی را ممنوع کردهاند، کییف از زمان آغاز تهاجم مسکو به خاک اوکراین و بهکارگیری آنها توسط نیروهای روسیه در خط مقدم نبرد، خواستار ارائۀ مینهای زمینی به اوکراین شده بود.
دولت واشنگتن اخیراً با ارسال مینهای ضد نفر به کییف، در راستای جلوگیری از پیشروی روسیه در جبهه شرقی اوکراین موافقت کرد.
ایالات متحده از اوکراین انتظار دارد تا از این مینهای ضد نفر تنها در قلمرو خود استفاده کند. اوکراین همچنین متعهد شده است که از مینهای ضد نفر ارسال شده توسط ایالات متحده آمریکا در مناطقی با جمعیت غیرنظامی استفاده نکند.
بنا به نوشتۀ رویترز، مینهای آمریکایی با مینهای روسی تفاوت دارند زیرا غیرپایدار هستند و پس از مدت زمانی که از پیش تعیین شده، بیاثر میشوند. مینهای آمریکایی بر خلاف مینهای ساخت روسیه با استفاده از باتری کار میکنند و پس از تمام شدن باتری، دیگر منفجر نمیشوند.
تداوم حمایت نظامی دولت بایدن از اوکراین در حالی صورت میگیرد که سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجۀ روسیه، روز گذشته به ایالات متحده هشدار داد که از ارائۀ تسلیحات به کییف وتشدید تنشها بر سر مناقشۀ اوکراین خودداری کند.
منبع: خبرگزاری رویترز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر