عراقچی: تداوم تحریمهای غرب ایران را به سوی سلاح هستهای سوق میدهد
عراقی وطرح موضوع بمب اتمی برای ارعاب طرف های غربی
به گفته وزیر امور خارجه ایران ادامه «تهدید» از سوی غرب برای اعمال «مجدد» همه تحریمهای سازمان ملل علیه تهران، ایران «احتمالا» به سوی رسیدن به سلاح هستهای گرایش پیدا خواهد کرد.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه دولت چهاردهم در سفر به پرتغال در جمع خبرنگاران درباره تهدید ایران از سوی غرب به اعمال مجدد همه تحریمهای سازمان ملل و اجرای اسنپ بک همچنین گفت که ایران «پیشتر نیز توانایی و دانش ساخت سلاح هستهای» را داشته اما این موضوع «بخشی از راهبرد امنیتی تهران را تشکیل نمیدهد.»
وی همچنین با بیان اینکه «تعامل ایران با غرب در مورد برنامه هستهای تضمین شده نیست» در ادامه گفت که در حال حاضر در ایران این بحث وجود دارد که «شاید سیاست اشتباهی بوده است» چون ثابت کرد که « ما هر کاری که آنها میخواستند انجام دادیم و وقتی نوبت آنها بود که تحریمها را لغو کنند، در عمل اتفاقی نیفتاد.»
وزیر امور خارجه تاکید کرد: «اگر این اتفاق بیفتد، فکر میکنم همه متقاعد میشوند که ما در مسیر اشتباهی رفتهایم، بنابراین باید مسیر را تغییر دهیم. »
به گفته وی «اگر اسنپ بک اتفاق بیفتد، با بحران مواجه میشویم.»
اسنپ بک یا مکانیسم ماشه نوعی مکانیسم برای بازگشت خودکار تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است و براساس آن هریک از اعضای برجام اگر مدعی نقض توافق از سوی ایران شود میتواند از این مکانیسم استفاده کند.
عباس عراقچی همچنین درباره دیدار مذاکره کنندگان ایرانی و اروپایی در روز جمعه در ژنو گفت که این جلسه در واقع یک «طوفان فکری» است تا «ببینیم آیا واقعا راهی برای خروج از وضعیت فعلی وجود دارد یا خیر.»
وی همچنین با بیان اینکه نسبت به این دیدار خوشبین نیست گفت که «مطمئن نیستم ایران با طرف درستی صحبت میکند یا نه. به نظر میرسد کشورهای اروپایی به ویژه بریتانیا، آلمان و فرانسه سیاست تقابل را انتخاب کردهاند.»
به گفته عراقچی «پس از قطعنامه اخیر شورای حکام ایران تصمیم گرفته است هزاران دستگاه جدید و بسیار پیشرفته سانتریفیوژ را وارد مدار کند. تزریق گاز به این ماشینها شروع شده است. این نتیجه فشار آنهاست.»
همچنین به گفته وزیر امور خارجه، ایران «همچنان در محدوده معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای باقی مانده و همچنان به دنبال همکاری است. »
وی تاکید کرد که جمهوری اسلامی در حال حاضر قصد ندارد غنی سازی بیش از ۶۰ درصد را انجام دهد.
در حالی که ترامپ در دوره پیشین ریاست جمهوری خود به طور یکطرفه از برجام خارج شد، علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در روزهای گذشته گفت که ایران آمادگی مذاکرات هستهای با دولت جدید آمریکا و رسیدن به یک «توافق بعدی» را دارد.
وی افزود: «شما میگویید "ایران هستهای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود عیب ندارد!" ما غنیسازی در این حد داریم، خب بیایید توافق کنید -که ایران یک شروطی دارد برای این امر با توجه به تجربهی گذشته- ما به سمت بمب نمیرویم، شما هم شروط ما را بپذیرید. توافق بعدی بکنید»ار اف ای
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر