۱۴۰۲ مهر ۱۹, چهارشنبه

چه کشورهایی حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند؟

 چه کشورهایی حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند؟



وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا حماس را در سال ۱۹۹۷ میلادی در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

اتحادیه اروپا نیز از سال ۲۰۰۳ میلادی آن را یک سازمان تروریستی می‌داند و اگرچه در دسامبر ۲۰۱۴ میلادی دادگاه عمومی اتحادیه اروپا دستور حذف حماس را از این فهرست داد و استدلال کرد که چنین رده‌بندی در واقع یک اقدام «فنی» بوده، اما اتحادیه اروپا تصمیم گرفت که علیرغم تصمیم بحث برانگیز دادگاه، حماس را در فهرست گروههای تروریستی نگه دارد.

اتحادیه اروپا خواستار تجدید نظر در حکم دادگاه شد و این درخواست در ژوئیه ۲۰۱۷ میلادی توسط دیوان دادگستری اروپا تایید شد و به این ترتیب حماس همچنان در این فهرست باقی ماند.

مصر در فوریه ۲۰۱۵ میلادی و یک ماه پس از آنکه دادگاهی در این کشور شاخه نظامی حماس را تروریست خواند، تمام این گروه را بویژه به دلیل حمایتش از شورشیان در شمال سینا در فهرست گروههای تروریستی قرار داد و فعالیتش را در این کشور ممنوع کرد.

استرالیا، کانادا، اسرائیل و بریتانیا از دیگر کشورها هستند. ژاپن نیز حماس و حزب‌ا‌لله لبنان را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده است.

سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) متشکل از ۳۵ کشور از جمله آرژانتین، باهاما، بولیوی، برزیل، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، کوبا، جمهوری دومینیکن، اکوادور، السالوادور، گوآتمالا، هاتینی، جامائیکا، مکزیک، نیکاراگوئه، پاناما، پرو، اوروگونه و ونزوئلا نیز در سال ۲۰۲۱ میلادی حماس را سازمانی تروریستی خواندند.

در بیانیه‌ای که در ماه مه سال ۲۰۲۱ از سوی دبیرخانه این سازمان منتشر شده، آمده است: «حملات حماس علیه غیرنظامیان اسرائیلی بدون شک حملاتی با ماهیت تروریستی است. خشونت آنها و اهدافی که دنبال می‌کنند به وضوح این ویژگی را دارد... تهاجم تروریستی حماس نامحدود است؛ آنها همیشه به دنبال قربانیان غیرنظامی و به دنبال تشدید درگیری‌ها و اقدامات مسلحانه همچنین گسترش وحشت در میان مردم بی‌گناه، چه اسرائیلی و چه فلسطینی هستند.»

این سازمان در بیانیه خود می‌افزاید که «استفاده غیراخلاقی و ناشایست حماس از کودکان و زنان به عنوان سپر انسانی همچنین نظامی‌سازی مناطق مسکونی، مستحق بالاترین سطح محکومیت است» و در مقابل، اتکای اسرائیل به اصل دفاع مشروع برای مقابله با این حملات ضروری است.

گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس

نیوزیلند، شاخه نظامی حماس یعنی گردان‌های عزالدین قسام را از سال ۲۰۱۰ میلادی در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است. پاراگونه نیز تصمیم مشابهی گرفته است.

پادشاهی اردن اگرچه حماس را گروهی تروریستی نخوانده، اما فعالیتش را در این کشور ممنوع کرده است که گفته می‌شود این تصمیم تا حدی به درخواست ایالات متحده، اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین گرفته شده است.

در عربستان، اگرچه حماس بطور مشخص در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار ندارد اما این کشور در سال ۲۰۱۴ میلادی فعالیت اخوان المسلمین را ممنوع و آن را یک سازمان تروریستی معرفی کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر